Yön uutiskooste | Ensimmäiset veronpalautukset tileille – iäkäs moottoripyöräilijä menehtyi onnettomuudessa

Kööpenhaminan ostoskeskusampumisessa on kuollut kolme ihmistä

Tanskassa Kööpenhaminan eilisessä ostoskeskusampumisessa on saanut surmansa kolme ihmistä, kertoo Tanskan poliisi. Ampumisessa on kuollut nelissäkymmenissä oleva mies sekä kaksi nuorempaa ihmistä, nainen ja mies.

Lisäksi kolmen ampumisessa haavoittuneen tilan kerrotaan olevan kriittinen.

Poliisin mukaan 22-vuotiaalla epäillyllä oli hallussaan kivääri ja ammuksia.

Sosiaalisessa mediassa kiertäneiden videoiden perusteella miehellä olisi voinut olla kiväärin lisäksi myös käsiase. Asiasta kysyttäessä poliisi vastasi, että näin on voinut olla.

Poliisin mukaan epäillyn ampujan kiinniotto ei ollut mitenkään dramaattinen. Poliisin tämän hetkinen oletus on, että epäilty toimi yksin. (Lähde: Ritzau)

Presidentti Niinistö kertoo olevansa syvästi järkyttynyt Kööpenhaminan "kauhistuttavan rikoksen" vuoksi

Presidentti Sauli Niinistö kertoo olevansa syvästi järkyttynyt ja suruissaan Tanskan ampumisen vuoksi. Niinistö kommentoi Twitter-tilillään julkaistussa viestissä kööpenhaminalaisessa ostoskeskuksessa tehtyä ampumista, jossa on paikallisen poliisin mukaan kuollut ja haavoittunut useita ihmisiä.

Niinistö osoittaa tviitissään osanottonsa kaikille, joita tämä "kauhistuttava rikos" on koskettanut.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolestaan kuvailee Kööpenhaminan ampumista "järkyttäväksi väkivallanteoksi".

Lisäksi Marin kertoo ajatustensa olevan uhrien ja heidän läheistensä luona. Samaa sanoo myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ulkoministeriön Twitter-tilillä.

Zelenskyi sanoo Ukrainan vielä palaavan vallatuksi väitettyyn Lysytshanskiin

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo Ukrainan vielä palaavan vallatuksi väitettyyn Lysytshanskiin.

Aiemmin päivällä Zelenskyi kiisti väitteen siitä, että Venäjä olisi saanut Lysytshanskin "täysin hallintaansa", ja kertoi taisteluiden jatkuvan kaupungin liepeillä. Illalla maan asevoimat kuitenkin ilmoitti päättäneensä vetäytyä kaupungista ukrainalaishenkien säästämiseksi.

Illalla julkaistussa puheessaan Zelenskyi vaikutti itsekin huomioivan vetäytymisilmoituksen. Hän sanoi Ukrainan palaavan vielä alueelle lisääntyneiden asetoimitusten ja käytössä olevien taktiikoiden ansiosta.

Tänään on määrä käydä Suomen ja Naton väliset liittymiskeskustelut

Suomen ja Naton on määrä käydä tänään liittymiskeskustelut, jotka edeltävät liittymispöytäkirjan allekirjoittamista. Liittymiskeskusteluissa keskustellaan Nato-jäsenyyden velvoitteista ja Pohjois-Atlantin sopimuksesta, johon Suomi sitoutuu.

Liittymiskeskustelut käy Suomen neuvotteluvaltuuskunta, jota johtaa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.). Haavisto kertoi perjantaina, että sekä Suomi että Ruotsi ovat lähdössä tänään Brysseliin neuvottelemaan jäsenyyden ehdoista.

Vuoden ensimmäiset veronpalautukset kilahtavat tileille tänään

Ensimmäiset veronpalautukset tulevat tileille tänään. Verohallinto maksaa veronpalautuksia heinäkuussa 183 000 asiakkaalle yhteensä 170 miljoonaa euroa.

Verohallinto muistuttaa, etteivät palautukset ilmesty tilille välttämättä heti aamusta.

Henkilöasiakkaiden verotus valmistuu nyt neljättä vuotta joustavasti eli eri henkilöillä eri aikaan. Ensimmäiset saavat veronpalautukset tänään, viimeiset joulukuussa.

Eniten veronpalautuksia maksetaan elokuussa, jolloin 1,7 miljoonaa asiakasta saa palautuksia yhteensä noin 724 miljoonaa euroa.

Yli 70-vuotias moottoripyöräilijä kuoli liikenneonnettomuudessa Tampereella

Yksi ihminen on kuollut moottoripyöräonnettomuudessa Tampereella, kertoo Sisä-Suomen poliisi tiedotteessaan. Yksin ajanut mies oli menettänyt sunnuntaina alkuillasta moottoripyörän hallinnan ja kaatunut.

Yli 70-vuotiasta moottoripyöräilijää yritettiin poliisin mukaan elvyttää, mutta tämä kuoli onnettomuuspaikalle.

Mies oli ollut matkalla Jyväskylän suunnasta. Onnettomuus tapahtui Linnainmaan kohdalla Pyhäjärventiellä.

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tilanteessa ei poliisin mukaan ollut muita osallisia.

Suomi nousi voittoon Kroatiaa vastaan koripalloilun MM-karsinnassa

Suomi nousi myöhään sunnuntaina Lauri Markkasen kolmosella 81–79-voittoon Kroatiasta koripalloilun MM-karsinnan lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Rijekassa. MM-jatkokarsinta alkaa elokuussa.

Suomi voitti alkulohkovaiheen kuudesta pelistä viisi ja lähtee erinomaisista asetelmista jatkokarsintaan. Suomi kohtaa jatkokarsinnassa Saksan, Viron ja Israelin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut