Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkin lehdistö hehkutti Erdoganin "voittoa" Madridissa

Turkin hallintoa myötäilevä lehdistö hehkutti keskiviikkona presidentti Recep Tayyip Erdoganin "voittoa" Madridissa.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen liittyvissä neuvotteluissa päästiin tiistaina ratkaisuun Naton huippukokouksen kynnyksellä Madridissa. Erdogan oli viikkojen ajan vastustanut maiden Nato-jäsenyyttä, mutta tiistaina hän myöntyi tukemaan Suomea ja Ruotsia useita tunteja kestäneiden neuvottelujen päätteeksi ja maat solmivat yhteisymmärrysasiakirjan.

Hallinnon äänitorvena pidetyn Sabah-lehden etusivulla kerrottiin otsikolla "presidentin voitto Madridissa", että Erdogan olisi saanut Suomen ja Ruotsin "hyväksymään kaikki Turkin vaatimukset". Lehti kehui Erdoganin "päättäväisyyttä ja näkemyksellisyyttä".

Sabahin mukaan Suomi ja Ruotsi palauttavat nyt Turkkiin "terroristit" ja ovat sitoutuneet tekemään saumatonta yhteistyötä Turkin kanssa. Maat eivät lehden mukaan enää tue kurdien aseellista PKK-järjestöä ja siihen liittyvää YPG-järjestöä Syyriassa.

Turkissa lähes kaikki mediat ovat hallinnon tiukan valvonnan alaisia.

– Turkki sai minkä halusikin Madridissa solmitussa historiallisessa sopimuksessa, julisti myös Türkiye-lehti.

Harvoihin kriittisiin medioihin lukeutuva Sözcü-lehti sen sijaan tulkitsi neuvottelujen tuloksen "perääntymiseksi" Erdoganin puolelta. Lehti muistutti Erdoganin sanoneen, ettei Suomesta ja Ruotsista tule Naton jäseniä niin kauan kuin Erdogan johtaa Turkkia.