Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Suomen suurin maalivalmistaja Tikkurila jättää Venäjän, lahjoittaa tämän vuoden Venäjä-tuotot humanitääriseen apuun

Suomalainen Tikkurila on päättänyt lähteä Venäjältä. Venäjän Tikkurila PPG lahjoittaa kaikki tänä vuonna Venäjän markkinoilta saamansa tuotot humanitääriseen apuun, mikäli voittoa syntyy.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan on Tikkurila jo aiemmin lopettanut tuotteiden myynnin Venäjän öljy- ja kaasuteollisuuden yrityksille, valtionyhtiöille ja sanktioiden alaisille henkilöille sekä ilmailualan yrityksille.

– Sodan alettua olemme jatkaneet vähimmäismäärän myyntiä. Se on riittänyt, jotta olemme voineet maksaa Venäjän henkilöstöllemme palkan. Mikäli Venäjän toiminto tuottaisi voittoa tältä vuodelta, lahjoitamme voiton humanitääriseen tarkoitukseen voittoa tavoittelemattomille organisaatioille, Tikkurila viestii.

– Koska emme pysty toimimaan kestävästi edes tällä minimitasolla, olemme päättäneet poistua Venäjältä. Vaihtoehtoja ovat myynti ja hallittu muu poistuminen.

Useat venäläismediat kuten RBC ja uutistoimisto Interfax ovat uutisoineet asian. Suomalaiset tuotteet ovat Venäjällä arvostettuja. Suomalaisia pidetään luotettavina liikekumppaneina ja suomalaisia tuotteita pidetään laadukkaina.