Yhdysvaltain inflaatio kiihtyi selvästi odotuksia enemmän

Yhdysvaltain inflaatio kiihtyi toukokuussa 8,6 prosenttiin, kertoo liittovaltion työministeriö. Kuluttajahintojen nousu ylitti selvästi analyytikkojen ennakko-odotukset.

Energian hinnat kohosivat vuoden takaisesta liki 35 prosenttia ja elintarvikkeiden hinnat hieman päälle 10 prosenttia. Polttoaineiden ja ruoan hintoja nostaa Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Huhtikuuhun verrattuna kuluttajahinnat kohosivat toukokuussa prosentin verran. Nousuvauhti kiihtyi, sillä maaliskuusta huhtikuuhun hinnat nousivat 0,3 prosenttia.

Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Janet Yellen ei pidä maan talouden taantumaa todennäköisenä laukkaavasta inflaatiosta huolimatta.

New York Times -lehden talousfoorumissa puhunut Yellen sanoi, ettei mikään viittaa taantuman tuloon.

Yhdysvaltain talous on toipunut vahvasti koronapandemian talousahdingosta, mutta nopein inflaatiovauhti neljään vuosikymmeneen sekä tuotantoketjujen hankaluudet ovat vähentäneet luottamusta talouteen.

Yhdysvaltojen keskuspankki Fed on nostanut myös ohjauskorkoaan aggressiivisesti, ja uutta nostoa odotetaan ensi viikolla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut