Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaistoimittajan kysymys sai Venäjän ulkoministeri Lavrovin hämilleen

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin keskiviikkoinen vierailu Turkissa tarjosi toimittajille mahdollisuuden esittää tälle kysymyksiä. Ukrainan televisiossa työskentelevä toimittaja päätti myös hyödyntää tilaisuuden, huolimatta siitä, että hänelle ei vaikutettu haluttavan antaa kysymysvuoroa.

Asiasta kertoneen brittilehti The Guardianin mukaan Lavrov ja Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu olivat juuri lopettamassa lehdistötilaisuuttaan, kun ukrainalaistoimittaja Muslim Umerov, jolle ei ollut myönnetty kysymysvuoroa koko tilaisuuden aikana, nousi ylös istuimeltaan ja puhui suoraan Lavroville.

– Olen Ukrainan televisiosta ja haluan ehdottomasti esittää teille kysymyksen. Mitä kaikkia hyödykkeitä te olette viljan lisäksi varastaneet Ukrainalta ja kenelle olette ne myyneet, Umerov tiukkasi.

Tilaisuuden käsikirjoitukseen kuulumaton kysymys vaikutti Guardianin mukaan saavan ensin Lavrovin hämilleen, ennen kuin ulkoministeri keräsi itsensä ja vastasi niin monesti aiemminkin kuulluilla väitteillä.

– Te ukrainalaiset ajattelette aina vain sitä, mitä voitte varastaa ja luulette muiden ajattelevan samalla tavalla. Tavoitteemme ovat selviä, haluamme pelastaa kansan uusnatsihallinnolta. Me emme estä viljakuljetuksia. Herra Zelenskyin tarvitsee vain antaa käsky, ja ne ovat vapaita lähtemään satamista, Lavrov lateli.