Juko ja Jyty hyväksyivät kunta-alan neuvottelutuloksen, josta sovittiin eilen

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon hallitus on hyväksynyt kokouksessaan kunta-alan neuvottelutuloksen. Tuloksen hyväksymisestä on päättänyt omalta osaltaan myös ammattiliitto Jytyn liittovaltuusto.

Juko, Julkisen alan unioni JAU (Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Jyty) sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT pääsivät eilen sopuun kuntien ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksista. Sopimusten voimaantulo edellyttää kuitenkin kaikkien osapuolten hallintojen hyväksyntää.

KT:n valtuuskunta hyväksyi tuloksen omalta osaltaan jo eilen. JHL:n on määrä päättää asiasta huomenna.

Osapuolet eivät ole vielä kertoneet sopimuksen sisällöstä.

Tilanne ei ole vielä selvä

Jukon, JAU:n ja KT:n sopimus ei sido hoitajajärjestöjä Superia ja Tehyä työrauhavelvoitteeseen, sillä ne eivät olleet mukana tekemässä sopimusta. Ne saattavat siis neuvottelutuloksesta huolimatta yhä jatkaa työtaisteluita.

Hoitajajärjestöt ovat tavoitelleet työriidassa muita aloja suurempia palkankorotuksia. Ne ovat myös uhanneet joukkoirtisanoutumisilla.

Jyty puolestaan ilmoitti, että sen julistama kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy välittömästi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut