Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

RBC: Venäläinen öljy-yhtiö haastaa yhdysvaltalaisen mediatalo Forbesin oikeuteen

Venäläinen öljy-yhtiö Rosneft haastaa yhdysvaltalaisen talouslehden Forbesin oikeuteen, kertoo venäläislehti RBC. Kanne on jätetty moskovalaiseen välimiesoikeuteen kesäkuun toisena päivänä, vastaajana on yhdysvaltalaisen Forbesin julkaisija.

Sähköisistä asiakirjoista ilmenee, että kanne on luovutettu välimiesoikeuden tuomarille, mutta enempää yksityiskohtia esimerkiksi kanteen tarkemmasta sisällöstä ei oikeuslaitoksen asiakirjoista selviä.

RBC on lähettänyt pyynnöt lisätiedoista sekä Forbesille että Rosneftin viestintäosastolle. RBC kertoo, että viime vuonna Rosneft nosti useita oikeusjuttuja eri mediataloja, kuten Bloombergia, RBC:ta, Novaja Gazetaa ja Forbesin venäläisversiota kohtaan. Viime vuonna esimerkiksi eräs oikeusjuttu koski yksittäistä juttua, jonka Rosneft koki heikentävän sen mainetta.

Rosneft haastoi venäläisen talouslehti RBC:n oikeuteen myös vuonna 2020. Öljy-yhtiö vaati 43 miljardin ruplan korvauksia venäläiseltä talouslehdeltä, mutta perui sittemmin kanteen.