Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yritysjärjestelyt autokaupassa jatkuvat – Soprano ostaa Wetterin

Pörssinoteerattu kehitysyhtiö Soprano kertoo ostavansa oululaisen Wetteri-konsernin, joka kuuluu Suomen suurimpiin autokauppaketjuihin. Osakevaihtona toteutettava kauppa on ehdollinen. Kaupan yhteydessä Soprano muuttaa nimensä Wetteriksi.

Edellinen suuri omistusjärjestely autokaupassa oli, kun ruotsalainen Hedin Automotive osti Laakkosen. Hedinin ja Laakkosen välinen yrityskauppa saatiin päätökseen toukokuun loppuun mennessä.

– Autoala on historiansa suurimmassa murroksessa liiketoimintamallien ja jakelutiekanavien uudistumisen, autoilun sähköistymisen, kasvavien ympäristövaatimusten sekä tekniikan kehittymisen myötä, perustelee Wetteri-konsernin toimitusjohtaja Aarne Simula tiedotteessa.

Kauppa on monimutkainen, sillä Soprano ostaa ensin Wetteri-konsernin kokonaan omistavan Themis Holdingin. Holding-yhtiön pääomistajat ovat Simula ja Wetterin hallituksen puheenjohtaja Markku Kankaala.

Themis Holdingin osakekannan laskennalliseksi arvoksi on osakevaihtosopimuksessa määritetty noin 54 miljoonaa euroa ja Sopranon osakekannan arvoksi vajaat yhdeksän miljoonaa euroa. Osakevaihdon ansiosta Simula ja Kankaala nousevat pääomistajiksi, ja Sopranon nykyisille omistajille jää noin 14 prosentin siivu.

– Nyt julkaistu yritysjärjestely on paras ja nopein tapa Wetteri-konsernin listautumiselle Nasdaq Helsingin päälistalle, Kankaala sanoo.

Wetterin liikevaihto oli viime vuonna 332 miljoonaa euroa

Wetter-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 332 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä yli 600. Sopranon liikevaihto oli 11 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 80.

– Vahvalla Wetteri-konsernilla on vuosien näytöt alaansa nopeammasta kasvusta ja hyvästä kannattavuudesta. Tämä järjestely vahvistaa molempien osapuolten kasvumahdollisuuksia ja tuottaa merkittävää arvoa osakkeenomistajille, arvioi Sopranon hallituksen puheenjohtaja Satu Mehtälä.