Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauneushoitolan omistajan epäillään kuvanneen salaa työntekijöitään Tampereella – syyttäjän mukaan kameroita oli myös pukeutumistiloissa

Tamperelaista kauneusalan yrittäjää syytetään työntekijöidensä salakuuntelusta ja -kuvaamisesta. Syytteitä käsiteltiin maanantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan kauneushoitoloiden työntekijöitä ei ollut kuultu kameravalvonnasta eikä heitä ollut tiedotettu sen alkamisesta. Laitteita oli myös tiloissa, joita työntekijät käyttivät pukeutumis- ja taukotiloinaan, syyttäjä sanoo.

Naisen lisäksi syytteessä on hänen puolisonsa, joka oli asentanut valvontakamerat.

– (Syytetyt) ovat (...) toimitiloissa katselleet ja tarkkailleet työntekijöitä heidän työvuorojensa aikana näiden yksityisyyttä loukaten, syyttäjän haastehakemuksessa sanotaan.

Syyttäjän mukaan rikollinen toiminta jatkui vuoden 2019 alusta huhtikuuhun 2020. Syyttäjä vaatii molemmille sakkorangaistusta.

Syytetyt: Henkilökunta tiesi valvonnasta

Molemmat syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Yrittäjänainen sanoo käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjallisessa ennakkovastauksessa, että kameravalvonnan tavoitteena oli rikollisuuden torjunta, eli varkauksien estäminen ja henkilökunnan turvaaminen.

– Henkilökunta on koostunut lähinnä nuorista naisista, jotka ovat ajoittain työskennelleet myös yksin. Työpaikalla oli ollut esimerkiksi tilanne, jossa toimitiloihin oli tullut vanhempi mieshenkilö, joka oli halaillut työntekijää, vastauksessa kerrotaan.

Naisen mukaan laitteita ei ollut työntekijöiden pukeutumis- tai taukotiloissa.

– Laitteita ei ole asennettu työntekijöiden tarkkailua varten, eikä niitä ole myöskään käytetty siihen tarkoitukseen. Henkilökunnalla on ollut tieto toimitilojen teknisestä valvonnasta, vastauksessa sanotaan.

Miehen mukaan kamerat oli asennettu vain videovalvontaa varten, eikä niillä ollut tarkoitusta kuunnella ääntä. Myös hänen mukaansa videovalvonnan asentaminen liiketiloihin oli perusteltua omaisuuden suojaamiseksi ja työntekijöiden turvallisuuden varmistamiseksi.