Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Venäjän ohjusisku Lozovan kaupunkiin vaurioitti yli tuhatta asuntoa ja 11 oppilaitosta

CNN-uutiskanavan mukaan Venäjän ohjusiskussa Harkovan alueella sijaitsevaan Lozovan kaupunkiin on vaurioitunut yli tuhat asuntoa ja 11 oppilaitosta. CNN:n mukaan tuhoista on kertonut kaupungin pormestari Serhiy Zelensky viestintäsovellus Telegramissa julkaisemassaan videoviestissä lauantaina. Venäjä iski Lozovan kaupunkiin ohjuksilla perjantaina.

– Tuhot ovat shokeeraavia: 11 oppilaitosta, mukaan lukien viisi koulua. Lisäksi on epäselvää, minkä verran tuhoja on aiheutunut sairaalassa ja klinikoilla. Kaupungin kulttuurikeskus on tuhoutunut täysin, Zelensky kertoi postauksessaan CNN:n mukaan.

Lisäksi pormestari Zelensky kuvaili, että pommituksissa vaurioituneiden koulutusrakennusten joukossa on esimerkiksi Harkovan kansallisen auto- ja tieyliopiston Lozovan toimipiste ja muun muassa sen opiskelija-asuntola.

Jo perjantaina CNN raportoi Venäjän ohjusiskun tuhonneen paikallisen kulttuurikeskuksen Lozovassa. Seitsemän ihmistä, mukaan lukien 11-vuotias lapsi, loukkaantuivat Ukrainan presidentinhallinnon kertomien tietojen mukaan iskussa.