Etelä-Korea ja Yhdysvallat lisäävät yhteisiä sotaharjoituksia

Etelä-Korea ja Yhdysvallat lisäävät yhteisten sotaharjoitusten määrää vastauksena Pohjois-Korean aiheuttamaan uhkaan, kertovat Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol ja Yhdysvaltain presidentti Joe Biden yhteisessä tiedotteessaan.

Biden on vieraillut lauantaina Etelä-Koreassa osana presidenttikautensa ensimmäistä Aasian-matkaa. Valtionjohtajat keskustelivat myös Yhdysvaltain mahdollisuudesta toimittaa Etelä-Korealle esimerkiksi hävittäjiä ja ohjuksia, kun maa niitä tarvitsee.

Matkan tarkoituksena oli myös Bidenin tutustuminen Etelä-Korean uuteen presidenttiin Yooniin.

Sotilasyhteistyön lisääntymisen voidaan katsoa hermostuttavan Pohjois-Koreaa, jolle niin sen etelänaapuri kuin Yhdysvallat edustavat uhkaa.

Koronapandemia riivaa Pohjois-Koreaa

Biden kertoi lisäksi, että Yhdysvallat olisi tarjonnut koronarokotteita koronapandemian kanssa kamppailevalle Pohjois-Korealle. Bidenin mukaan ehdotukseen ei kuitenkaan vastattu Pohjois-Korean suunnasta mitään.

Pohjois-Korea on kertonut 2,5 miljoonan ihmisen sairastuneen maassa "kuumeeseen", joksi maan hallinto koronavirusta kutsuu.

Etelä-Koreasta Biden jatkaa matkaansa sunnuntaina Japaniin. Tiistaina hänen on määrä tavata Quadin eli Australian, Intian, Japanin ja Yhdysvaltain edustaman ryhmän jäsenet.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut