CNN:n tähtitoimittaja varoittaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden seurauksista: "Ei todellakaan anna kunniaa"

Uutiskanava CNN:n politiikan toimittaja kyseenalaistaa keskustelun Suomen ja Ruotsin Nato-hakemuksista. Valkoisen talon reportteri Stephen Collinson äimistelee kolumnissaan sitä, kuinka "silmiinpistävän" vähän keskustelua käydään kahden Pohjoismaan Nato-ratkaisun järkevyydestä.

– Kahden Pohjoismaan liittyminen olisi Ukrainan sodan merkittävin geopoliittinen tulos, joka muuttaisi strategista turvallisuuskuvaa Koillis-Euroopassa ja lisäisi satoja maileja Naton suoraa rajaa Venäjän kanssa, Collinson kirjoittaa.

Hän varoittaa, että Naton laajentaminen voisi myös aiheuttaa vakavia jälkiheijastuksia.

– Nato-rajan kaksinkertaistaminen Venäjän kanssa olisi henkilökohtainen isku Vladimir Putinille, joka on keskittynyt puolustusliiton heikentämiseen siitä lähtien, kun hänestä tuli Venäjän presidentti yli 20 vuotta sitten, Collinson kirjoittaa ja kysyy:

– Voisiko kaksi uutta Naton jäsentä pahentaa Venäjän johtajan vainoharhaisuutta nyt, kun lännen ja Moskovan jännite on kireimmillään vuosikymmeniin.

Kolumninsa lopussa Collinson kuitenkin myöntää, että Naton laajentaminen lisäisi Euroopan turvallisuutta.

– Mutta se, että tällainen muutos tapahtuu ilman laajaa julkista keskustelua seurauksista, ei todellakaan anna kunniaa demokratioille, joita Nato aikanaan perustettiin puolustamaan.

Collinson on yksi CNN:n tähtirepottereista, joka seuraa Valkoista taloa ja muuta USA:n politiikkaa.

Lue englanninkielinen kolumni kokonaan tästä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut