Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottoripyöräkerhon tiloissa kuoli mies Lahdessa joulukuussa – neljä miestä sai syytteet murhasta

Syyttäjä on nostanut neljää miestä vastaan syytteet murhasta Lahdessa. Syytteet liittyvät Lahden Voimakadulla sijaitsevan moottoripyöräkerhon tapahtumiin, joissa yksi mies kuoli viime joulukuussa.

Keskusrikospoliisin tutkinnan mukaan tapahtumia edelsi jonkinlainen välienselvittely. Taustoihin liittyi poliisin mukaan myös velka. Tilanteeseen liittyvistä ihmisistä osalla on poliisin mukaan kytkös järjestäytyneisiin rikollisryhmiin.

– Osallisuusasteet eivät vaihtele. Vaadin kaikille neljälle rangaistusta teosta, kertoo aluesyyttäjä Anne Åstedt STT:lle.

Jutun käsittely alkaa Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa toukokuun lopussa.

Käräjäoikeus vangitsi joulukuun aikana epäillyistä neljä, ja heistä kolme on edelleen vangittuna. Epäillyistä yhdellä on aiempia tuomioita vakavasta väkivaltarikollisuudesta, ja hän on ainakin aiemmin kuulunut poliisin rikollisjärjestöksi luokittelemaan United Brotherhoodiin. Sittemmin United Brotherhood on oikeudessa lakkautettu.

Murhaoikeudenkäynti toukokuussa

Väkivaltaiseksi äitynyt välienselvittely tapahtui Blue Cross Vikings -nimisen kerhon tiloissa, ja tapahtumissa kuollut oli 44-vuotias mies.

Poliisi on kertonut julkisuudessa, että paikalla oli kaksi porukkaa ja että välienselvittely oli henkilöjen välistä. Toistaiseksi on epäselvää, oliko porukoilla laajempaa keskinäistä erimielisyyttä. Poliisi ei epäile toisen porukan jäseniä rikoksista.

Poliisi myös epäili uhria törkeästä vammantuottamuksesta ja ampuma-aserikoksesta. Nämä epäilyt eivät kuitenkaan edenneet syyttäjälle epäillyn kuoleman vuoksi.

Tutkinnanjohtaja Jan Aarnisalo keskusrikospoliisista kertoi esitutkinnan valmistuttua Iltalehdelle, että uhri ampui vahingossa omaa kaveriaan.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on varannut jutulle kolme käsittelypäivää. Syyttäjän haastehakemus ja syytettyjen vastaukset tulevat julkisiksi, kun murhan käräjäkäsittely alkaa.