Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aftonbladet: Boris Johnson allekirjoittaa Ruotsissa puolustussopimuksen

Britannian pääministeri Boris Johnson allekirjoittaa tämänpäiväisellä Ruotsin-vierailullaan sopimuksen syvennetystä puolustus- ja turvallisuusyhteistyöstä Ruotsin ja Britannian välillä, kertoo ruotsalainen Aftonbladet-lehti.

Aftonbladetin tietojen mukaan allekirjoitettava sopimus liittyy turvallisuuspoliittisesti riskialttiiseen aikaan Ruotsin mahdollisen Nato-jäsenhakemuksen jättämisen ja jäsenyyden hyväksymisen välillä.

Aftonbladetin mukaan Ruotsin valtiopäivien puolustus- ja ulkoasiainvaliokunnissa on viime päivinä käsitelty salaista kahdenvälistä yhteistyötä toisen maan kanssa.

Johnson vierailee myös Suomessa

Johnson vierailee tänään Ruotsin ohella myös Suomessa. Vierailun aikana hän keskustelee presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan Niinistö ja Johnson keskustelevat Ukrainasta ja Euroopan turvallisuustilanteesta. Keskustelujen päätteeksi presidentti ja pääministeri Johnson pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Edellisen kerran presidentti Niinistö ja pääministeri Johnson tapasivat JEF-maiden päämieskokouksen yhteydessä Lontoossa maaliskuussa. JEF viittaa sanoihin Joint Expeditionary Force. JEF-puolustusyhteistyöhön osallistuu kymmenen maata.

Ruotsin-vierailullaan Johnson tapaa pääministeri Magdalena Anderssonin. Ruotsin hallituksen tiedotteen mukaan Johnson ja Andersson keskustelevat vierailulla Euroopan turvallisuuspoliittisesta tilanteesta sekä Ruotsin ja Britannian kahdenvälisistä suhteista ja yhteistyöstä.

Uutistoimisto TT:n mukaan Andersson ja Johnson pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden iltapäivällä.