Ylen kysely: Yli kolme neljäsosaa haluaa Suomen liittyvän Natoon

Peräti 76 prosenttia suomalaisista haluaa Suomen liittyvän Natoon, ilmenee Ylen kyselystä. Maaliskuun kyselyssä lukema oli 62 prosenttia.

Vain 12 prosenttia vastustaa enää Nato-jäsenyyttä. Maaliskuussa lukema oli 16 prosenttia. Kannastaan epävarmojen osuus on supistunut 11 prosenttiin 21 prosentista.

Kyselyn mukaan muutos on ollut nopeaa erityisesti vasemmiston kannattajien piirissä. SDP:n kannattajien joukossa Naton kannatus on noussut peräti kolmekymmentä prosenttiyksikköä 81 prosenttiin.

Myös vasemmistoliitossa on tapahtunut merkittävä muutos, kun selkeä enemmistö vasemmistoliiton kannattajista on nyt Nato-jäsenyyden kannalla.

Ruotsin mahdollinen Nato-jäsenhakemus nostaisi kyllä-vastaajien osuuden 83 prosenttiin. Suomen valtiojohdon asettuminen Nato-jäsenyyden kannalle vaikuttaisi lähes yhtä voimakkaasti, sillä 82 prosenttia vastanneista tukisi tasavallan presidentin ja hallituksen linjausta.

Naisten ja miesten mielipide-erot kaventuneet

Naisten ja miesten väliset Nato-mielipiteiden erot ovat kaventuneet. Toukokuun kyselyssä miehistä 81 ja naisista 72 prosenttia kannatti Suomen Nato-jäsenhakemusta.

Maaliskuun kyselyssä kannastaan epävarmoja naisvastaajia oli lähes kolmannes, mutta nyt naisten mielipiteet ovat varmistuneet ja kääntyneet Naton suuntaan.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi 1 270 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut