Pohjois-Korea teki jo toisen ohjuskokeen viikon sisällä

Pohjois-Korea on tehnyt jälleen ohjuskokeen, kertovat Etelä-Korean armeija ja Japanin rannikkovartiosto. Edellisestä ohjuskokeesta ehti kulua vain kolme päivää.

Etelä-Korean armeijan mukaan lyhyen kantaman ballistinen ohjus ammuttiin sukellusveneestä Sinpon tukikohdan vesiltä Japaninmereen.

Kyseessä oli jo Pohjois-Korean 15. ohjuskoe tänä vuonna. Maahan kohdistetut voimakkaat talouspakotteet, sen paremmin kuin Yhdysvaltojen ehdotukset neuvotteluista, eivät ole hillinneet aseohjelmien kehittämistä.

Yhdysvallat varoitti perjantaina, että Pohjois-Korea saattaa olla valmistautumassa myös ydinkokeeseen Punggye-rin tukikohdassa jo tässä kuussa.

Ydinkoe voitaisiin tehdä joko tiistaina, jolloin Etelä-Korean uuden presidentin Joon Suk-jeolin on määrä vannoa virkavalansa tai myöhemmin kuluvassa kuussa, kun Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin on määrä vierailla Japanissa ja Etelä-Koreassa.

Pohjois-Korea teki kuusi ydinkoetta ennen kuin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Yhdysvaltojen tuolloinen presidentti Donald Trump aloittivat tapaamistensa sarjan. Kaksikko tapasi neljästi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut