Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valko-Venäjälle siepatun oppositioaktivistin naisystävä Sofija Sapega sai kuuden vuoden vankeustuomion

Valko-Venäjän sieppaaman oppositioaktivisti Raman Pratasevitshin naisystävä Sofija Sapega on tuomittu kuuden vuoden vankeuteen, kertoi ihmisoikeusjärjestö Vjasna perjantaina.

Sapega siepattiin Valko-Venäjälle yhdessä Pratasevitshin kanssa pian vuosi sitten, kun heidän Ryanair-lentonsa Kreikasta Liettuaan pakotettiin laskeutumaan. 24-vuotias Sapega on Venäjän kansalainen. Häntä syytettiin muun muassa "vihan lietsonnasta" ja väkivallasta tai uhkailusta poliisia kohtaan. Oikeudenkäynti järjestettiin salaisena.

27-vuotias Pratasevitsh on edelleen kotiarestissa odottamassa oikeudenkäyntiä. Hän oli paennut Valko-Venäjältä vuonna 2019 ja osallistui ulkomailta opposition mielenosoitusten järjestämiseen vuoden 2020 vilpillisiä presidentinvaaleja vastaan.

Jouduttuaan Valko-Venäjän sieppaamiksi sekä Pratasevitsh että Sapega esiintyivät videolla tunnustamassa tekojaan. Opposition mukaan videot nauhoitettiin pakotettuna.