Azovstalin terästehtaan alueelta saatu evakuoitua parikymmentä siviiliä

Ukrainassa Mariupolin rannikkokaupungissa sijaitsevasta Azovstalin terästehtaasta on pystytty evakuoimaan 20 siviiliä tulitauon alettua, kertoi Azovin rykmentin varakomentaja Svjatoslav Palamar lauantaina

Palamar kertoi CNN:n mukaan, että tulitauko alkoi lauantaina aamupäivällä. Evakuoidussa ryhmässä oli naisia ja lapsia. Heidät on tarkoitus kuljettaa Ukrainan hallussa olevaan Zaporizhzhjan kaupunkiin.

Tulitauon olisi Palamarin mukaan pitänyt alkaa lauantaina aamukuudelta, mutta se alkoi vasta kello 11.

– Molemmat osapuolet ovat kunnioittaneet sitä, hän sanoi.

Palamarin mukaan Azovin rykmentin jäsenet raivaavat Venäjän pommituksien kohteeksi joutunutta terästehtaan aluetta, jotta siviilit saataisiin ulos raunioista.

Azovstalin terästehdaskompleksin alueella on siviilejä, ja lisäksi sinne ovat perääntyneet viimeiset Mariupolin kaupunkia puolustavat ukrainalaisjoukot.

Ukrainan valtiollisen uutistoimiston Ukrinformin mukaan Azovstalin terästehtaan alueella on noin tuhat siviiliä ja sotilasta. Haavoittuneita on noin 600.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut