Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konecranesin tilaukset kasvoivat yli miljardiin euroon – liikevoitto laski viidenneksellä

Konepajayhtiö Konecranesin tilaukset kasvoivat alkuvuonna ennätyskorkealle. Tilausten arvo oli yli miljardi euroa, mikä on yli kolmanneksen viime vuotta enemmän.

Yhtiön kannattavuus sen sijaan heikkeni. Oikaistu liikevoitto oli tammi-maaliskuussa 37 miljoonaa euroa, mikä on yli viidenneksen pienempi kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Yhtiön liikevaihto laski noin viidellä prosentilla ja oli 672 miljoonaa.

Konecranesin väliaikaisen toimitusjohtajan Teo Ottolan mukaan markkinoiden epävakautta ovat lisänneet entisestään Ukrainan sodan aiheuttama inflaation kiihtyminen ja materiaalien saatavuusongelmat.

– Konecranesin ensimmäinen vuosineljännes oli ristiriitainen. Saimme ennätysmäärän tilauksia, mutta samalla kannattavuutemme heikkeni, Ottola summasi yhtiön tiedotteessa.

Konecranesilla on Ukrainassa yli 400 työntekijää, ja sota on vaikuttanut niin yhtiön liiketoimintaan, toimintoihin kuin henkilöstöön. Venäjän toiminnoista aiheutuneet alaskirjaukset ja tilausten perumiset painoivat liiketulosta yhteensä 47 miljoonan euron edestä.

Konecranes ennakoi, että liikevaihto ja oikaistu käyttökate kuitenkin kasvavat tänä vuonna viime vuoteen verrattuna.