Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä blokkasi suositun shakkisivuston

Venäjä on estänyt pääsyn suositulle chess.com -shakkisivustolle. Sivusto oli sunnuntaina mukana Venäjän teleliikennettä valvovan Roskomnadzorin blokattujen sivustojen listalla.

Venäjän yleisen syyttäjän virasto vaati alun perin vain kahden sivuston verkkosivun blokkaamista, koska niissä oli julkaistu kriittistä materiaalia Venäjän erityissotilasoperaatiosta Ukrainassa. Venäjä kutsuu hyökkäyssotaansa Ukrainassa erityissotilasoperaatioksi.

Shakkisivuston käyttämän protokollan vuoksi pelkän kahden sivun estäminen ei kuitenkaan onnistunut, vaan koko sivusto meni sulkuun.

Sivusto on jo aikaisemmin estänyt venäläistä shakin suurmestaria Sergei Karjakinia pelaamasta sivustolla, koska tämä on tukenut hyökkäystä.

Viime kuussa shakkiliitto Fide antoi Karjakinille puolen vuoden kilpailukiellon sotatoimien kannattamisen vuoksi.

– Onko tämä nyt kovinkin suuri menetys venäjänkielisille käyttäjille? Ei minun mielestäni. Taas kerran ollaan siinä tilanteessa, jossa läntiset alustat menettävät venäläisen yleisönsä omien venäläisfobioidensa vuoksi, Karjakin kirjoitti omalla Telegram-kanavallaan.

Chess.com -sivustolla on oman ilmoituksensa mukaan 50 miljoonaa jäsentä.