Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän puolustusviranomainen: "Erikoisoperaatio" menestynyt niin hyvin, että Yhdysvallat aikoo lavastaa Venäjän käyttäneen joukkotuhoasetta

Venäjä syyttää Yhdysvaltojen valmistelevan "provokaatiota", jonka varjolla Venäjää valtiona syytettäisiin taktisten ydinaseiden käytöstä. Asiasta kertoo venäläismedia kuten uutistoimisto Tass.

Tassin mukaan asiasta kertoi Venäjän puolustusviranomainen Igor Kirillov lauantaina. Kirillovin mukaan provokaatiota suunnitellaan, koska Venäjän "erikoisoperaatio" on sujunut Ukrainassa niin menestyksekkäästi.

Kyseessä ei ole erikoisoperaatio vaan Venäjän käynnistämä laajamittainen hyökkäyssota Ukrainassa.

– Venäjän puolustusministeriö on saanut tietoja, että Yhdysvallat valmistelee provokaatioita syyttääkseen Venäjän asevoimia kemiallisten, biologisten tai taktisten ydinaseiden käytöstä.

Valtiollinen uutismedia Sputnik puolestaan kertoi Kirillovin sanoneen tiedotustilaisuudessa, että Yhdysvallat on kehittänyt kolme skenaariota syyttää Venäjää ja että "provokaatiot" tapahtuisivat todennäköisimmin Harkovassa, Kiovassa tai Zaporizhzhjassa. Kirillov väittää, että Yhdysvallat ovat etukäteen päättäneen miten joukkotuhoaseiden tutkinta etenee.

Venäjän vastaavanlaisia syytöksiä on ilmennyt aiemminkin, esimerkiksi kun Venäjä on syyttänyt Ukrainan haalivan itselleen ydinasetta. Venäjän puolustusministeriö on niin ikään aiemmin väittänyt, että Ukraina yrittää lavastaa Venäjän käyttäneen joukkotuhoaseita Ukrainassa.

Kirillov lateli uusimmat syytöksensä sen jälkeen, kun Venäjää syytettiin kemiallisten aseiden käytöstä Mariupolissa 11. huhtikuuta. Ukrainan kansalliskaartin yksikkö väitti, että kemikaalit pudotettiin miehittämättömästä lennokista. Väitettä ei ole voitu vahvistaa.

Ukrainan viranomaiset ovat sanoneet, että Venäjän syytökset enteilevät sitä, mitä Venäjä itse aikoo tehdä.

– Jos haluat tietää Venäjän suunnitelmista, katso, mistä Venäjä syyttää muita, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi totesi maaliskuussa.