Elisan liikevoitto kasvoi yli 9 prosenttia alkuvuonna

Teleyhtiö Elisan alkuvuosi sujui kasvun merkeissä, ja yhtiö kasvatti vertailukelpoista liikevoittoaan reilulla yhdeksällä prosentilla 111 miljoonaan. Liikevaihto nousi reilut kuusi prosenttia 511 miljoonaan.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan mukaan Venäjän sodalla Ukrainassa ei ole ollut merkittäviä suoria vaikutuksia Elisaan, mutta kriisin odotetaan vaikuttavan yleiseen taloudelliseen ympäristöön, muun muassa energian hinnannousun ja toimitusketjujen haasteiden seurauksena. Nämä epävarmuustekijät voivat vaikuttaa Elisan liiketoimintaan, Mattila arvioi osavuosikatsauksessa.

Elisa ennakoi Suomen talouskasvun jatkuvan, vaikka bkt:n kasvunäkymä onkin sodan takia heikentynyt alkuvuoden jälkeen. Liikevaihdon arvioidaan olevan samalla tasolla tai hieman korkeampi kuin viime vuonna, samoin kuin vertailukelpoisen käyttökatteen.

Elisa aikoo jatkaa tuottavuutensa parantamista lisäämällä automaatiota ja data-analytiikkaa asiakaskohtaamisissa, verkonhallinnassa ja jakelussa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut