Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Venäjä estänyt pääsyn Ilta-Sanomien verkkosivustolle Venäjällä, Zelenskyi: Kumppanimaat alkaneet ymmärtää paremmin akuutteja tarpeitamme, Macron syyttää Le Peniä riippuvuudesta Venäjään

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Venäjä on estänyt pääsyn Ilta-Sanomien verkkosivustolle Venäjällä

Venäjä on estänyt pääsyn Ilta-Sanomien verkkosivustolle Venäjällä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Roskomsvoboda-kansalaisjärjestön mukaan syynä on Venäjän hyökkäyksen siviiliuhreista kertonut venäjänkielinen artikkeli.

Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Johanna Lahti kertoi STT:lle, että yleisellä tasolla oli odotettavissa, että Venäjä toimii tällä tavoin. Lahden mukaan asialla ei ole vaikutusta lehden tekemisiin, vaan se jatkaa juttujen julkaisua venäjäksi.

Venäjän hyökkäyksen jälkeen pääsyä kymmeniin venäläisiin ja ulkomaisiin tiedotusvälineisiin on Venäjällä rajoitettu.

Zelenskyi: Kumppanimaamme ovat alkaneet ymmärtää paremmin akuutteja tarpeitamme

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukrainan kumppanimaat ovat alkaneet ymmärtää paremmin maan akuutteja tarpeita. Zelenskyi kertoi myöhään keskiviikkoiltana julkaistussa puheessaan, että Ukraina pyrkii käyttämään sekä virallisia että epävirallisia väyliä nopeuttaakseen maahan toimitettavien avustusten saapumista.

Zelenskyin mukaan tilanne Itä- ja Etelä-Ukrainassa on edelleen äärimmäisen vakava. Zelenskyi uskoo, että Venäjä pyrkii saamaan suurhyökkäyksellään jonkinlaisen voiton, jota se voi käyttää propagandatarkoituksiinsa.

Eilisten ennätyslukemien jälkeen lämpöä riittänee tänään vielä ainakin maan länsiosiin

Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpimät päivät alkavat pikkuhiljaa jäädä taakse, mutta osassa Suomea voi olla lämmintä vielä tänään ja huomennakin. Tänään lämpimät säät painottuvat erityisesti maan länsiosiin. Huomenna lämmintä riittänee ainakin maan lounaisosiin.

Eilen mitattiin kuluvan vuoden tähän mennessä korkein lämpötila. Ennätyslukema nousi tiistaista reilun asteen verran, kun Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella mitattiin 18,2 astetta. Lisäksi 18 asteen raja meni rikki Haapavedellä Pohjois-Pohjanmaalla.

Hentoisia parannuksia kuluvan vuoden lämpöhuippuun voi olla vielä tiedossa ennen viikonloppua. Lämpötilojen odotetaan jäävän tällä erää alle 20 asteen.

Katujengijuttua istutaan tänään taas Helsingin käräjäoikeudessa

Espoolaisen ja helsinkiläisen katujengin välistä väkivaltaista kostokierrettä puidaan taas tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Käsittelyn piti jo loppua, mutta se on venynyt alkuperäisestä aikataulustaan.

Oikeudessa jatkuu ravintola Kaivohuoneelle väitetysti suunnitellun iskun käsittely. Syyttäjän mukaan helsinkiläisjengi aikoi viime vuonna tunkeutua tapahtumaan Kaivohuoneella kostaakseen väkivaltaisesti espoolaisjengin aiempia tekoja.

Presidentti Macron syyttää haastajaansa Le Peniä riippuvuudesta Venäjään

Ranskassa presidentinvaalien toisen kierroksen ehdokkaiden Emmanuel Macronin ja Marine Le Penin televisioitu väittely kuumentui keskiviikkoiltana, kun keskustelu kääntyi Ukrainan sotaan ja Venäjä-suhteeseen.

Istuva presidentti Macron syytti Le Peniä riippuvuudesta Venäjään. Äärioikeistolaisen Le Penin kampanja sai vuoden 2017 vaaleissa miljoonalainan venäläispankista.

Le Pen puolustautui muun muassa huomauttamalla, että Macron on kutsunut Venäjän presidentin Vladimir Putinin useamman kerran Ranskaan kuluneen kauden aikana.

Yhdysvaltain kongressitalo evakuoitiin hetkellisesti väärän hälytyksen vuoksi

Yhdysvaltain kongressitalo ja sen läheisyydessä sijaitsevia hallintorakennuksia Washingtonin Capitol-kukkulalla evakuoitiin hetkellisesti Washingtonissa torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Poliisi ilmoitti lentoaluksen muodostamasta mahdollisesta uhasta, mutta kyseessä oli lopulta väärä hälytys. Kone kuljetti laskuvarjohyppääjiä, jotka osallistuivat baseball-ottelun yhteydessä järjestettävään ohjelmanumeroon.

Kongressitalossa sijaitsevat sekä edustajainhuoneen tai senaatin istuntosalit. Kumpikaan ei ollut koolla evakuoinnin aikana. (Lähde: AFP)

Sähköautovalmistaja Teslalle huipputulos ensimmäiseltä neljännekseltä

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla raportoi huipputuloksen tämän vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä tuotantoketjujen ongelmista huolimatta.

Alkuvuoden nettotulokseksi tuli 3,3 miljardia dollaria, ja kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon oli jopa yli 650 prosenttia. Ensimmäisen neljänneksen liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna noin 80 prosenttia 18,8 miljardiin.

Tesla toimitti vuosineljänneksen aikana yli 310 000 ajoneuvoa. Toimitukset kasvoivat 68 prosenttia. (Lähde: AFP)

Manchester City kaatoi Brightonin ja palasi Valioliigan kärkeen

Jalkapallon Valioliigassa Liverpool sai nauttia sarjan kärkipaikastaan vuorokauden, kunnes Manchester City palasi keskiviikkona takaisin piikkipaikalle pisteen erolla. City kaatoi kotonaan Brightonin 3–0 Riyad Mahrezin, Phil Fodenin ja Bernardo Silvan maaleilla.

Keskiviikon muissa otteluissa Arsenal kaatoi vieraskentällä Chelsean 4–2 ja nousi tasapisteisiin kovimman kiistakumppaninsa Tottenhamin kanssa.

Kahdessa muussa ottelussa Newcastle voitti Crystal Palacen 1–0 ja Everton–Leicester päättyi 1–1. (Lähde: AFP)