Putinin sisäpiiri: Venäjän talous lamaantuu vuosiksi – hyökkäystä Ukrainaan on alettu kutsua pahaksi virheeksi

Amerikkalaismedia Bloombergin mukaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiristä on alkanut kuulua puhetta siitä, että hyökkäys Ukrainaan olisi ollut katastrofaalinen virhe.

Bloomberg kertoo, että kymmenen Kremlin sisäpiiriläistä on kovasti huolissaan siitä, että Venäjää uhkaa ennennäkemätön kansainvälinen eristäytyminen, joka muun muassa lamauttaa maan taloutta vuosiksi. Kaikki sodan kriitikot puhuivat pelon takia nimettöminä.

Bloombergin mukaan Putinille on yritetty selittää, että lännen asettamien pakotteiden vaikutus tulee olemaan tuhoisa Venäjän taloudelle.

Sisäpiiriläiset eivät kuitenkaan usko, että Putin muuttaisi näkemystään Ukrainan sodan suhteen. Kremlistä kerrotaan ulospäin viestiä siitä, että Venäjän talous sopeutuu pakotteisiin.

Osa presidentin tuntevista lähipiiriläisistä pitää mahdollisena, että Putin voisi käyttää rajoitetusti ydinaseita, jos toimet Ukrainassa epäonnistuvat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut