THL: Koronatapausten määrä laskenut selkeästi kolme viikkoa peräkkäin – suora lähetys on päättynyt

Koronatapausten määrä on laskenut Suomessa selkeästi kolme viikkoa peräkkäin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Ilmaantuvuuden lasku näkyy kaikissa ikäryhmissä ja kaikilla alueilla.

THL:n mukaan sairaalaan joutumisen riski on vähäisimmillään koko epidemian aikana. Myös menehtyneiden osuus tapauksista on pienimmillään epidemian aikana.

– Sairaalaan joutumisen riski on selvästi yhteydessä rokotekattavuuteen, kertoo THL:n johtaja Mika Salminen.

Hänen mukaansa rokotekattavuus on korkealla tasolla kaikkialla Suomessa. Vakavan sairastuminen riski on matala rokotusten ottaneilla.

Salminen huomauttaa kuitenkin, että erikoissairaanhoidon kuormitus on kapasiteettiin nähden yhä korkealla.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja THL pitivät torstaina kello 10 alkaen tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin tauti- ja rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti.

Lisäksi kuultiin puheenvuoro matkailusta nykyisessä koronatilanteessa.

Tilannekatsauksessa olivat mukana johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki sekä osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä ja johtaja Mika Salminen THL:stä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut