Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Zelenskyi: Venäjän suurhyökkäys Itä-Ukrainaan alkanut, eduskunta kunnioittaa Kanervan muistoa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Eduskunta kunnioittaa Kanervan muistoa hiljaisella hetkellä ja suruliputuksella

Eduskunta kunnioittaa tänään kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) muistoa hiljaisella hetkellä. Hiljainen hetki järjestetään täysistunnon alussa.

Lisäksi eduskunta järjestää suruliputuksen Kanervan muistoksi.

Kanerva kuoli kiirastorstaina vakavaan sairauteen. Hän oli 74-vuotias.

Kanerva toimi kansanedustajana vuodesta 1975 lähtien. Hän oli valtiopäivien lukumäärässä laskettuna Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja.

Keskeytyksissä ollut murhaoikeudenkäynti liki 30 vuotta sitten kadonneen lakimiehen jutusta jatkuu - ruumis löytyi merestä viime kuussa

Turussa jatkuu tänään murhaoikeudenkäynti lähes 30 vuotta sitten kadonneen lakimiehen jutussa.

Juttu sai dramaattisen käänteen viime kuussa, kun lakimiehen ruumis löytyi merestä Turun Airiston edustalta. Oikeudenkäynti on ollut keskeytyksissä lisätutkinnan ajan.

Murhasta syytetään 68-vuotiasta miestä, joka toimi aikoinaan mainostoimistoyrittäjänä ja tunsi lakimiehen. Hän on kiistänyt syytteen täysin.

Ukrainan presidentti Zelenskyi: Venäjän suurhyökkäys Itä-Ukrainaan alkanut

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo Telegram-tilillään Venäjän suurhyökkäyksen Itä-Ukrainaan Donbassin alueelle alkaneen.

Zelenskyi kirjoittaa Telegramissa, että Venäjä on pidemmän aikaa valmistellut hyökkäystä. Zelenskyin mukaan suuri osa Venäjän armeijasta on nyt keskittynyt hyökkäysoperaatioon.

Venäjä ilmoitti aiemmin siirtyvänsä Ukrainan sodassa uuteen vaiheeseen ja keskittyvänsä operaatioihin Itä-Ukrainassa. Sen jälkeen Venäjä alkoi vetää joukkojaan pois Pohjois-Ukrainasta. (Lähde: AFP)

YK:n pääsihteerin edustaja: Ainakin 73 ihmistä on kuollut Ukrainassa pommituksissa terveydenhuoltolaitoksiin

Ainakin 73 ihmistä on kuollut ja 52 haavoittunut pommituksissa Ukrainan terveydenhuoltolaitoksiin sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä helmikuun lopulla, kertoo YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin edustaja Stephane Dujarric CNN:llä.

Dujarricin mukaan Ukrainassa tapahtuneet pommitukset terveydenhuoltolaitoksiin kattavat 68 prosenttia koko maailmassa tänä vuonna terveydenhuoltolaitoksiin tehdyistä iskuista.

Dujarric arvioi lisäksi, että noin 12 miljoonaa ukrainalaista on joutunut Venäjän hyökkäyksen jälkeen pakenemaan kodeistaan. Heistä noin seitsemän miljoonaa on maan sisäisiä pakolaisia ja noin viisi miljoonaa on paennut Ukrainan ulkopuolelle.

Biden ei suunnittele vierailua Ukrainaan

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ei suunnittele vierailua Ukrainaan, kertoo Valkoisen talon lehdistöpäällikkö.

Useiden Euroopan maiden johtajat ovat vierailleet Kiovassa ja tavanneet Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Zelenskyi on myös sanonut toivovansa, että Biden vierailisi Ukrainassa.

Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Jen Psaki kuitenkin korosti toimittajille maanantaina, ettei Biden suunnittele vierailua Ukrainaan.

Bidenin hallinnon on kuitenkin kerrottu harkitsevan korkea-arvoisen edustajan lähettämistä vierailulle Ukrainaan. Todennäköisesti Ukrainaan matkustaisi puolustusministeri Lloyd Austin tai ulkoministeri Antony Blinken. (Lähde: AFP)

Israel on tehnyt ilmaiskuja Gazan kaistalle

Israel on tehnyt varhain tiistaina ilmaiskuja Gazan kaistalle, kertovat palestiinalaislähteet. Lisäksi Israelin asevoimat on kertonut Twitterissä iskeneensä alueelle.

Gazan alueelta ammuttiin aiemmin raketti Israeliin.

Israel sanoo iskeneensä äärijärjestö Hamasin kohteeseen. Israelilaislehti Haaretz kirjoittaa, että raporttien mukaan maanantaisesta raketista olisi ollut vastuussa äärijärjestö Islamilainen jihad.

Gazan kaista on ollut saarrossa yli vuosikymmenen.

Jännitteet Israelin ja palestiinalaisten välillä ovat olleet jälleen uutisotsikoissa Jerusalemin väkivaltaisuuksien takia. Niissä haavoittui yli 170 ihmistä, joista suurin osa on palestiinalaisia.

Jalkapallotähti Cristiano Ronaldo kertoi poikavauvansa kuolleen

Jalkapallotähti Cristiano Ronaldo ja hänen kumppaninsa Georgina Rodriguez kertoivat maanantai-iltana sosiaalisessa mediassa, että heidän poikavauvansa on kuollut. Rodriguez odotti kaksosia. Pari kertoi maanantaina, että heille on syntynyt tytär, mutta poika on kuollut.

He kiittivät lääkäreitä ja hoitajia asiantuntevasta hoidosta ja tuesta. Samalla Ronaldo ja Rodriguez toivoivat yksityisyyttä.

Manchester Unitedissa pelaavalla Ronaldolla on entuudestaan neljä lasta, joista yksi on yhteinen Rodriguezin kanssa.