Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänikirjojen suosio nosti kirjallisuusalan myynnin huippulukemiin

Äänikirjojen suosio on nostanut kirjallisuusalan myynnin huippulukemiin. Kirjoja myytiin viime vuonna yhteensä 276 miljoonalla eurolla, kertoo Suomen Kustannusyhdistys tiedotteessaan. Lukema on suurin sitten vuoden 2008. Painettujen kirjojen myynti kasvoi yhden prosentin edellisvuodesta, kun sähköisten julkaisujen myynti kasvoi 37 prosenttia.

Myyntitulosta selittää erityisesti äänikirjojen kasvava suosio. Niitä ostettiin viime vuonna jo 33 miljoonalla eurolla. Kustantajien mukaan useampi kuin joka toinen myyty kirja oli kuunneltava.

Toinen myyntiä vauhdittanut tekijä on oppikirjojen sähköistyminen ja opetussuunnitelmien vaihtuminen. Nykyisin esimerkiksi 72 prosenttia lukion oppimateriaaleista myydään sähköisinä. Suomen Kustannusyhdistyksen johtaja Sakari Laiho kertoo STT:lle, että tuoreimmissa luvuissa on tilastoharhaa, koska toiselle asteelle on hankittu oppikirjalisenssit kerralla useammaksi vuodeksi.