STM: Palvelujen turvaamiseen mahdollisen terveysalan lakon aikana varauduttava

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) vaatii, että kunnat ja sairaanhoitopiirit turvaavat sosiaali- ja terveyspalvelujen toteutumisen myös mahdollisen terveysalan lakon aikana.

Ministeriö on lähettänyt aluehallintovirastoille, kunnille ja sairaanhoitopiireille ohjauskirjeen lakkoon varautumisesta ja palvelujen turvaamisesta. STM edellyttää, että kunnat ja sairaanhoitopiirit laativat etukäteen suunnitelman siitä, miten palvelut turvataan mahdollisen lakon aikana.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä STM:n mukaan kiireellisten ja välttämättömien sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaamiseen sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden varmistamiseen.

STM kertoo seuraavansa erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon palvelujen ja henkilöstön tilannetta ja käy kuntien sekä kuntayhtymien kanssa vuoropuhelua lakkoon varautumisesta ja sen edellyttämistä toimenpiteistä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut