Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reuters: Kyberhyökkäykset venäläisille sivustoille lisääntyneet selvästi – kohteina muun muassa Kreml, Aeroflot ja Sberbank

Venäläisyritysten verkkosivuihin kohdistuneet kyberhyökkäykset ovat lisääntyneet maaliskuussa voimakkaasti, ilmoittaa kyberturvallisuuteen erikoistunut yritys Rostelecom-Solar Reutersin mukaan. Palvelunestohyökkäysten määrä oli jo noin viikko sitten ylittänyt helmikuun hyökkäysten kokonaismäärän.

Venäläishallinnon ja valtio-omisteisten yritysten, kuten Kremlin, lentoyhtiö Aeroflotin ja Sberbankin sivut ovat ajoittain olleet alhaalla tai tilapäisesti saavuttamattomissa, koska niihin on kohdistunut Ukrainan tapahtumiin liittyviä hyökkäyksiä.

Telekommunikaatioyhtiö Rostelecomonin kyberturvallisuushaara Rostelecom-Solar on ilmoittanut havainneensa kahtena Venäjän sotilaallista hyökkäystä edeltäneenä päivänä hakkerifoorumeiden aktivoitumista ja hyökkäyksen jälkeen, 25. helmikuuta alkaen, massahyökkäyksiä valtion internetsivustoille.

– Hyökkääjien pääkohteena näyttävät edelleen olevan julkisen hallinnon sivustot, yritys ilmoittaa. Sen mukaan pelkästään 9.–11. maaliskuuta yhteen hallinnon nettiportaaliin oli kohdistunut 1 700 hyökkäystä.

Myös erityisesti pankit ovat joutuneet hyökkäysten kohteeksi sen lisäksi, että niihin on kohdistunut voimakkaita pakotteita. Niitä vastaan oli havaittu maaliskuun ensimmäisten kymmenen päivän aikana yli 450 hyökkäystä, mikä on yli neljä kertaa enemmän kuin koko helmikuussa.