Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yritysten joukkopako Venäjältä jatkuu: Sony jäädyttää Playstation-toimitukset, hotelliketjut laittavat stopin rakennusprojekteilleen

Yritysten joukkopako Venäjältä jatkuu edelleen. Playstation-pelikonsoleita valmistava Sony on kertonut keskeyttävänsä kaikki sovellus- ja laitetoimitukset Venäjälle. Lisäksi Playstation Storen toiminta on keskeytetty maassa. Myös toinen japanilainen pelijätti Nintendo ilmoitti keskeyttävänsä toimitukset Venäjälle.

Nintendon tiedottajan mukaan toimitukset keskeytetään toistaiseksi logistisista syistä.

New York Timesin mukaan yhdysvaltalaiset hotelliketjut Hyatt ja Hilton ovat keskeyttäneet rakennusprojektinsa Venäjällä ja Hilton on sulkenut toimistonsa Moskovassa.

Eilen kerrottiin muun muassa luksusautoja valmistavan Ferrarin , hollantilaispanimo Heinekenin ja levy-yhtiö Universal Music Group in ilmoittaneen Venäjän-toimintojensa rajoittamisesta. Tuoreeltaan joukkoon on liittynyt myös tanskalaispanimo Carlsberg .

Maailman neljänneksi suurimman oluentuottajan Carlsbergin enemmistöomistuksessa oleva Baltika Breweries puolestaan jatkaa toimintaansa erillisenä yrityksenä.

Näin pystytään Carlsbergin mukaan pitämään venäläispanimon 8 400 työntekijää, jotka eivät ole panimon mukaan vastuussa hallinnon toimista. Carlsbergin mukaan Venäjällä Ukrainan humanitaarisen kriisin aikana saadut tuotot lahjoitettaisiin avustusjärjestöille.

Noin 300 ulkomaista yhtiötä on ilmoittanut lähdöstään

Yalen yliopiston tutkijoiden mukaan noin 300 ulkomaista yhtiötä on ilmoittanut vetäytyvänsä Venäjältä sen jälkeen, kun suurvalta hyökkäsi Ukrainaan. Aiemmin tällä viikolla julkisen painostuksen alla joukkoon liittyivät muun muassa McDonald's , Coca-Cola ja Starbucks .

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tukipuolue Yhtenäinen Venäjä esitti aiemmin tällä viikolla verkkosivuillaan , että länsimaisten yritysten toiminnot tulisi kansallistaa, jos ne jättävät Venäjän vastalauseena Ukrainan sodalle.

Puolueen yleisneuvoston sihteeri Andrei Turtshak nimesi lausunnossa lähdöstään kertoneet suomalaisyhtiöt Valion , Fazerin ja Pauligin . Kaikilla kolmella on Venäjällä tuotantolaitoksia. Turtshakin mukaan yhtiöiden päätökset ovat poliittisia, eikä Venäjä aio suvaita selkäänpuukottamista.