Sotilasasiantuntijan kylmäävä mielipide: "Enää ei ole kysymys siitä, ajautuuko Nato sotaan Venäjää vastaan, vaan milloin se tapahtuu"

Eläköitynyt brittikenraali Chris Deverell on esittänyt tyrmäävän arvion siitä, kuinka Venäjän ja Ukrainan konflikti laajenee. Deverellin mukaan enää ei ole kysymys siitä, ajautuuko sotilasliitto Nato aseelliseen konfliktiin Venäjää vastaan vaan milloin näin tapahtuu.

"Olen vastustanut lentokieltoalueen määräämistä Ukrainan ilmatilaan, koska olen uskonut sen laajentavan konfliktia. Mutta Putin näyttää jääräpäisesti pyrkivän sodan laajentamiseen. Joten kysymys on muotoutumassa uudenlaiseksi: taisteleeko Nato häntä vastaan nyt vai myöhemmin?", twiittasi Deverell.

Deverell jäi eläkkeelle vuonna 2019. Uransa loppuvaiheet hän oli vastuussa Britannian sotilaallisesta tiedustelusta.

Ex-kenraali täsmensi lausuntojaan myöhemmin eräille brittilehdille.

– Jos Nato määrää Ukrainan ilmatilan lentokieltoalueeksi, on toimenpiteen tueksi oltava valmius käyttää maajoukkoja. Putin vastaa todennäköisesti uhkaamalla ydinaseilla. Mutta täytyy muistaa, että monet hänen uhkauksensa ovat tyhjää uhoa, koska me pystymme sotilaallisesti kaikkeen siihen mihin Venäjä, totesi Deverell.

Deverell totesi lentokieltoalueen julistamisen ja siitä seuraavan tapahtumien ketjun tietenkin sisältävän suuren riskin.

– Tuskin Putinin lähipiirikään seisoo presidentin kaikkien suunnitelmien takana, joten on vain pyrittävä siihen, että kaikki Venäjän joukot saadaan pois Ukrainasta. Sen jälkeen maailman – mukaan lukien Venäjä – on yhdessä rakennettava Ukraina uudestaan, kertoi Deverell.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut