Saksan lähetystön upea viesti Venäjälle: "Ikävä kyllä, olemme asiantuntijoita natsismissa... ettekä te sodi natseja vastaan, vaan teurastatte lapsia ja naisia"

Venäjän suurlähetystö Etelä-Afrikassa tviittasi lauantaina maansa linjan mukaisesti:

– Olemme saaneet paljon solidaarisuuden osoituksia eteläafrikkalaisilta, sekä yksityishenkilöiltä että yrityksiltä. Arvostamme tukeanne ja olemme iloisia, että olette puolellamme nyt, kun Venäjä – kuten myös 80 vuotta sitten – taistelee natsismia vastaan Ukrainassa.

Saksan suurlähetystössä Etelä-Afrikassa ei oltu kauan hiljaa. Vaikka keskustelu natseista on yhä arka asia saksalaisille, napauttivat saksalaiset diplomaatit rehellisen ja tyylikkään vastauksen Twitteriin.

– Anteeksi, mutta emme pysty olemaan hiljaa tästä. Viesti oli aivan liian kyyninen. Se mitä Venäjä tekee Ukrainassa on lasten, naisten ja miesten teurastamista omaa etua tavoitellen. Se ei todellakaan ole taistelua natsismia vastaan. Häpeä kaikille, jotka uskovat tuon selityksen. (Ikävä kyllä, me olemme jokseenkin asiantuntijoita natsismissa).

Tämä tviitti-ottelu päättyi Saksan murskavoittoon 10–0.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut