Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | KKO antaa ratkaisunsa toimittaja-kirjailija Jessikka Aron epäillystä vainoamisesta, Etätöihin jääminen on tuonut monelle niska- ja hartiavaivoja

Tänään sataa lunta ja osassa maata liikennesää on erittäin huono

Suomeen saapuu yön aikana lumisadealue ja lunta sataa pitkin päivää, kertoo päivystävä meteorologi Juha Tuomola Ilmatieteen laitokselta.

Lumisateita ulottuu tänään Inarijärveltä Pirkanmaalle, ja lunta voi sataa kymmenkunta senttiä Kainuusta Keski-Lapin korkeudelle.

Sää on aika tuulinen ja Lapissa puuskat voivat äityä puhaltamaan puuskissa 15 metriä sekunnissa. Lämpötilat ovat Ahvenanmaata lukuun ottamatta 1–4 astetta pakkasella, Lapissa voi olla paikoin 5–7 pakkasastetta.

Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Kainuussa liikennesää on erittäin huono.

Etätöihin jääminen on tuonut monelle niska- ja hartiavaivoja

Koronapandemian aikana etätyöntekijöistä on tullut uusi, merkittävä asiakasryhmä fysioterapeutin työterveysvastaanotolla, kerrotaan Terveystalosta ja Mehiläisestä . Etätyöläisillä on paljon niska- ja hartiaoireita.

Taustalla ovat etenkin työergonomiassa tapahtuneet muutokset. Etätyöläisten oireita selittää yhä useammin myös vähentynyt lihaskuntoharjoittelu.

Niska- ja hartiaseudun vaivat ovat yleisiä työikäisillä. Niskan jännitysoireita on jossakin vaiheessa elämää lähes jokaisella, ja kivuista kärsii noin kolmasosa 30–50-vuotiaista suomalaisista.

KKO antaa ratkaisunsa toimittaja-kirjailija Jessikka Aron epäillystä vainoamisesta

Korkein oikeus (KKO) antaa tänään ratkaisunsa niin kutsutussa MV-jutussa. KKO:hon valittivat hovioikeuden ratkaisusta toimittaja-kirjailija Jessikka Aro ja Venäjä-yhteyksistään tunnettu Johan Bäckman .

Hovioikeus hylkäsi kesällä 2020 Bäckmanin syytteet Aroon kohdistuneesta epäillystä vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Aro sai KKO:sta valitusluvan vainoamissyytettä koskien.

Lisäksi hovioikeus tuomitsi Bäckmanin yllytyksestä törkeään kunnianloukkaukseen, joka kohdistui Aroon. KKO myönsi Bäckmanille valitusluvan asiassa.

Münchenin turvallisuuskonferenssi alkaa sodan uhkan varjossa

Saksan Münchenissä vuosittain järjestettävä korkean tason turvallisuuskonferenssi alkaa tänään keskellä pelkoja sodan puhkeamisesta Euroopassa.

Konferenssin avaa YK:n pääsihteeri Antonio Guterres ja avajaisistunnossa ääneen pääsee myös muun muassa Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken. Suomesta viikonvaihteen konferenssiin osallistuvat presidentti Sauli Niinistö, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.)

Koronapandemian takia Münchenin viime vuoden konferenssi järjestettiin kokonaan virtuaalisena, ja osallistujamäärää on rajoitettu huomattavasti myös tänä vuonna .

Lukashenka ja Putin tapaavat Moskovassa

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukashenka ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat tänään Moskovassa. Keskustelujen aiheeksi on ilmoitettu maiden kahdenväliset suhteet sekä turvallisuustilanne Euroopassa.

Venäjän ja Valko-Venäjän suurten yhteisten sotaharjoitusten on määrä päättyä ylihuomenna. Venäjä on tuonut Valko-Venäjän alueella pidettäviin harjoituksiin kymmeniätuhansia sotilaita.

Poliisin aikeena päättää koronatoimia vastustavat rekkamielenosoitukset Kanadan Ottawassa välittömästi

Kanadan pääkaupungissa Ottawassa koronarajoituksia vastustavat mielenosoitukset ovat jatkuneet kolme viikkoa. Ottawan virkaatekevän poliisipäällikön Steve Bellin mukaan poliisivoimien aikeena on saada rekkamielenosoitus loppumaan välittömästi.

Bell sanoi torstaina tiedotustilaisuudessa, että viranomaiset ryhtyvät koventamaan otteitaan mielenosoitusalueella protestien purkamiseksi. Poliisi on muun muassa ryhtynyt rakentamaan turvaesteitä ja alkanut rajoittaa pääsyä mielenosoitusten miehittämälle alueelle kaupungin keskustassa.

Maanantaina Kanadan pääministeri Justin Trudeau otti käyttöön kovat keinot ja julisti maahan hätätilan. (Lähde: AFP)

Aasian pörssit aukesivat laskussa osakkeiden sukellettua Yhdysvalloissa Ukrainan kriisin vuoksi

Aasiassa on herätty uuteen pörssipäivään laskussa Ukrainan kriisiin liittyvien pelkojen hillittyä kaupankäyntiä.

Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi sukelsi 0,64 prosenttia. Shanghai Composite oli puolestaan 0,47 prosenttia miinuksella, kun Shenzen Composite -indeksi laski 0,65 prosenttia.

Tokiossa pörssit avautuivat niin ikään laskussa. Nikkei 225 -indeksi oli 1,19 prosenttia laskussa ja laaja-alaisempi Topix puolestaan 1,01 prosenttia pakkasella.

New Yorkissa Dow Jones -indeksi päätti pörssipäivän 1,78 prosenttia pakkasen puolella. Teknologiaindeksi Nasdaq sulki 2,88 prosentin laskussa. (Lähde: AFP)

Leijonat ja ampumahiihtäjä Tero Seppälä tositoimissa Pekingin olympialaisissa

Suomalaisista nähdään tänään Pekingin talviolympialaisissa tositoimissa ampumahiihtäjä Tero Seppälä ja miesten jääkiekkojoukkue.

Leijonat kohtaa välierissä Slovakian. Ottelu alkaa Pekingissä Suomen aikaa kello 6.10 aamulla. Myöhemmin perjantaina pelattavassa toisessa välieräpelissä Venäjän olympiakomitean joukkue kohtaa Ruotsin. Pronssiottelu on lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Tero Seppälä kilpailee miesten 15 kilometrin yhteislähtökisassa, joka alkaa Zhangjiakoussa Suomen aikaa kello 11. Suomen muiden ampumahiihtäjien olympiaurakka on jo päättynyt.

Sara Kuivisto juoksi halliratojen mailin Suomen ennätyksen - uusi huippuaika 4.29,64

Suomalaisjuoksija Sara Kuivisto on juossut naisten halliratojen mailin uuden Suomen ennätyksen, kertoo Suomen Urheiluliitto verkkosivuillaan.

Kuivisto ylitti Ranskan Lievinissä järjestetyissä kansainvälisissä kisoissa maaliviivan ajalla 4.29,6.

Suomalainen ylsi suorituksellaan seitsemännelle sijalle. Juoksun voitti Etiopian Gudaf Tsegay ajalla 4.21,72.

Aiempi Suomen ennätys oli ollut Sandra Erikssonin nimissä.

Vasta viime viikolla Kuivisto juoksi Ruotsin Uppsalassa yleisurheilun Pohjoismaiden hallimaaottelussa naisten 800 metrin uuden Suomen ennätyksen ajalla 2.02,64.