Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KORJAUS: Osa abeista oli jo penkinpainajaisajelulla

Osa tämän kevään abiturienteista on päässyt jo penkinpainajaisajelulle, osalla se on vielä edessä.

Ainakin isoissa kaupungeissa päätös penkkareiden ja penkkariajeluiden päivästä on tehty kaupunkikohtaisesti.

Pääkaupunkiseudun kunnista Vantaalla lukioiden abiturientit juhlistivat varsinaisen koulutyön päättymistä penkkariajelulla torstaina. Myös Vaasassa ja Oulussa penkkarit ajeluineen näkyivät katukuvassa eilen.

Espoon kaupungin verkkosivujen mukaan penkkarit ja perinteinen penkkariajelu toteutetaan Espoossa maaliskuun lopussa, Helsingissä ne ovat huhtikuun 7. päivänä. Helsingin lukiot kertovat Wilma-viestipalvelussa abeille, huoltajille ja henkilökunnalle päättäneensä siirtää penkkarit kirjoitusten jälkeiseen aikaan huomioiden epidemiatilanteen kehittymisen.

– Päätösesitys penkkaripäivän sekä penkkariajelun siirtämisestä on tehty varovaisuusperiaatteella, viestissä todetaan.

Opetushallitus: Päätösvalta kunnilla

Opetushallituksen ohjeen mukaan penkinpainajaisten järjestämisestä päättää koulutuksen järjestäjä paikallisen epidemiatilanteen mukaisesti tartuntatautiviranomaisia konsultoiden. Sen mukaan vakavassa koronatilanteessa voi olla tarpeen harkita penkkareitten siirtämistä myöhemmäksi.

– Penkinpainajaiset voidaan järjestää, jos pystytään erityisjärjestelyiden avulla noudattamaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 22.12.2021 antamaa koronatilanteeseen liittyvää suositusta koulutuksen järjestäjille ja oppilaitoksille sekä muita alueellisia ja paikallisia suosituksia esimerkiksi maskien käytöstä, Opetushallituksen tammikuun lopulla antamassa ohjeessa sanotaan.

Koulujen talvilomat ajoittuvat porrastetusti kolmen viikon jaksolle helmi–maaliskuussa. Lomakausi alkaa 21. helmikuuta pääkaupunkiseudulla ja useissa Etelä-Suomen kunnissa.

---

Juttu torstailta 10. helmikuuta. Korjattu 11. helmikuuta klo 13.53: Penkkariajelut järjestetään Helsingissä 7. huhtikuuta, ei 4. huhtikuuta.