Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulan työpaikkamurhasta syytetty määrättiin mielentilatutkimukseen

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi keskiviikkona Tuusulan työpaikkamurhasta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen.

Oikeuden välituomion mukaan mies puukotti työtoverinsa kuoliaaksi työpaikan parkkipaikalla marraskuussa. Oikeus ottaa mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen kantaa siihen, mihin rikokseen mies syyllistyi sekä mahdolliseen rangaistukseen.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Mies on tunnustanut iskeneensä työtoveriaan teräaseella 18 kertaa. Hän on kuitenkin kiistänyt murhasyytteen ja katsoo syyllistyneensä asiassa tappoon.

Syyttäjä: Hyökkäys oli uhrille täysi yllätys

Mies hyökkäsi uhrin, 60-vuotiaan miehen kimppuun illalla työpäivän päätteeksi, kun uhri oli autonsa luona tekemässä lähtöä kotiin. Uhrilla ei ollut puolustautumisvammoja, mikä syyttäjän mukaan kertoo siitä, että teko tuli uhrille täytenä yllätyksenä.

–  Ottaen huomioon teräaseen lyöntien lukuisuus ja voimakkuus, lyöntien kohdistuminen hengenvaarallisille alueille sekä (uhrin) vartalon etupuolelle että selkäpuolelle, lyöntien väistämättä aiheuttama erityisen suuri tuska (uhrille) ennen tämän kuolemaa sekä teon osoittama sitkeä surmaamispyrkimys, on rikos tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, syyttäjä kirjoitti haastehakemuksessaan.

Puolustus: Teko tapahtui hetken mielijohteesta

Miehen puolustuksen mukaan teko ei ollut suunnitelmallinen, vaan tapahtui hetken mielijohteesta.

–  Kyse on nimenomaan voimakkaasta ärsytystilasta, joka on laukaissut surmaamisen. Näin ollen tekoa ei voida pitää vakaasti harkittuna, miehen vastauksessa käräjäoikeudelle kirjoitettiin.

Poliisikuulusteluissa mies kertoi, että häntä oli kiusattu työpaikalla ja että uhri oli "naureskellut" hänelle tekopäivänä. Miehen työtovereiden mukaan mies oli kuitenkin itse se, joka ei halunnut olla kenenkään kanssa tekemisissä. Työntekijät kertoivat myös, ettei mies suostunut ottamaan neuvoja vastaan, vaikka ei tahtonut selvitä työtehtävistään.