Mikrobitti: Käytätkö näitä sovelluksia? Ole tarkkana, niissä leviää salakavala haittaohjelma, joka vie rahasi

Suomeenkin on nyt rantautunut uusi Android-puhelimien haittaohjelma, joka on maailmalla ladattu ainakin 105 miljoonaa kertaa ja joka on luultavimmin varastanut satoja miljoonia dollareita käyttäjiensä puhelimilta, kirjoittaa Mikrobitti. Alun perin asiasta kertoivat Tom's Guide ja Bleeping Computer.

Haittaohjelma on levinnyt noin 470 saastuneen sovelluksen kautta. Sovellukset olivat ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta. Haittaohjelma on sikäli kavala, että sitä levittäneet sovellukset toimivat sinänsä täysin normaalisti. Saastuneet sovellukset vievät käyttäjänsä väärennetyille verkkosivuille, joissa pyydetään puhelinnumeroa "varmentamista" varten. Todellisuudessa annettua puhelinnumeroa käytetään jatkuviin veloituksiin, jotka lisätään puhelinlaskulle.

Haittaohjelma vie rahaa pikkuhiljaa, minkä takia käyttäjä ei välttämättä huomaa veloituksia. Veloitusten keskimääräinen summa on ollut 15 dollaria kuukaudessa.

Tietoturvayhtiö Zimperiumin mukaan Dark Herringiksi nimetty kampanja on ollut yksi viime vuoden laajamittaisimmista ja menestyksekkäimmistä haittaohjelmista.

Dark Herring -haittasovellukset on Mikrobitin mukaan poistettu Google Playsta, mutta niitä saattaa edelleen löytyä käyttäjien puhelimilta tai epävirallisista sovelluskaupoista.

Suosituimmat Dark Herring -sovellukset

Ole tarkkana näiden sovellusten kanssa

Smashex

Upgradem

Stream HD

Vidly Vibe

Cast It

My Translator Pro

New Mobile Games

StreamCast Pro

Ultra Stream

Photograph Labs Pro

VideoProj Lab

Drive Simulator

Speedy Cars – Final Lap

Football Legends

Football HERO 2021

Grand Mafia Auto

Offroad Jeep Simulator

Smashex Pro

Racing City

Connectool

City Bus Simulator 2

Koko lista haitallisista sovelluksista on katsottavissa täällä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut