Uutissuomalainen: Tytti Yli-Viikari on valittanut hallinto-oikeuteen myös hyllytyksestään VTV:n ylijohtajan virasta

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on valittanut Helsingin hallinto-oikeuteen myös hyllytyksestään viraston ylijohtajan virasta, kertoo Uutissuomalainen. Sen mukaan Yli-Viikari vaatii valituksessaan virantoimituksesta pidättämisen kumoamista lainvastaisena ja VTV:n velvoittamista korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulunsa asiassa.

Yli-Viikari jätti ylijohtajan viran vuonna 2016 tultuaan valituksi VTV:n pääjohtajan paikalle. Yli-Viikari pidätettiin pääjohtajan virasta viime vuoden huhtikuussa virkarikosepäilyjen takia. Kesäkuun lopulla eduskunnan täysistunto irtisanoi hänet. Se katsoi, että luottamus Yli-Viikarin edellytyksiin ja kykyyn toimia VTV:n pääjohtajana oli kokonaisuutena arvioiden romahtanut hänen toimintansa vuoksi.

Yli-Viikari on valittanut myös pääjohtajan virasta pidättämisestään sekä irtisanomisestaan Helsingin hallinto-oikeuteen.

Joulukuussa eduskunta valitsi VTV:n uudeksi pääjohtajaksi Sami Yläoutisen.

Viraltapanon edellytykset eivät täyttyneet

Yli-Viikari on jo aiemmin kertonut, että haluaisi palata ylijohtajan virkaan. Viime vuoden lopussa VTV kuitenkin kertoi hyllyttävänsä Yli-Viikarin ylijohtajan virasta virkarikoksia koskevan oikeuskäsittelyn ajaksi. Jatkon kerrottiin riippuvan Helsingin käräjäoikeuden ratkaisusta.

Käräjäoikeus tuomitsi Yli-Viikarin viime perjantaina sakkorangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta.

Syyttäjä vaati Yli-Viikarin viraltapanoa VTV:n ylijohtajan virasta, jos tämä tuomitaan tahallisesta rikoksesta vankeuteen. Yli-Viikari tuomittiin sakkorangaistukseen, joten viraltapanon edellytykset eivät täyttyneet.

VTV:n nykyinen pääjohtaja Sami Yläoutinen kertoi perjantaina STT:lle, että VTV:ssä perehdytään oikeuden ratkaisuun ja mietitään sitten mahdollisia jatkotoimenpiteitä. Hän ei vielä tuolloin halunnut ottaa kantaa Yli-Viikarin mahdolliseen paluuseen virastoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut