Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiihtäjä pelastui pudottuaan syvään metsäojaan Pohjois-Pohjanmaan Kärsämäellä

Pohjois-Pohjanmaan Kärsämäellä hiihtämään lähtenyt mies pelastui jouduttuaan odottamaan lähes tunnin apua hyisessä vedessä, kertoo Jokilaaksojen pelastuslaitos.

Keski-ikäinen mies oli lähtenyt hiihtämään maastoon metsäautotien varresta lauantaina aamupäivällä. Kun mies oli ylittänyt syvää ojaa, jää petti hänen allaan ja hän putosi avantoon. Pelastuslaitos kuvailee paikan sijaitsevan "keskellä metsää", 15 kilometrin päässä taajamasta.

– Vettä ojassa oli niin paljon, että jalat osuivat pohjaan vain varvistamalla. Mies oli saanut riisuttua sukset jalastaan ja repun selästään, jotta pystyi taistelemaan veden pinnalla. Hän oli yrittänyt päästä avannosta ylös omin voimin, mutta siihen ei ollut mitään mahdollisuutta, pelastuslaitos kertoo tiedotteessa.

Mies sai soitetuksi kastuneella puhelimellaan hätäkeskukseen, mihin hän säilytti yhteyden lähes tunnin ajan.

– Hätäkeskuspäivystäjä kannusti miestä taistelemaan kylmyyttä vastaan. Lisäksi hätäkeskuksessa tehtiin samanaikaisesti paikannusta ja pelastuslaitoksen ohjaamista kohteeseen, päivystävä palomestari Tapani Lehtelä kommentoi.

Tällä aikaa pelastuslaitosten yksiköt onnistuivat löytämään miehen, ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon.