Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Perheenisä ehti huijata työttömyyskassasta kahdessa vuodessa yli 30 000 euroa – oikeus osoitti armollisuutta katuvalle tekijälle

Perheellinen mies ehti harjoittaa rikollista toimintaa lähes kahden vuoden ajan ja huijata työttömyyskassasta yli 30 000 euroa.

Ilta-Sanomat kertoo tapauksesta, jossa tekoaikaan noin 40-vuotias mies onnistui saamaan Teollisuuden työttömyyskassasta kaikkiaan 30 264,15 euroa, vaikka hänellä ei ollut työssäkäyvänä oikeutta rahoihin.

Kyse oli törkeästä petoksesta. Mies tuomittiin teosta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Ilta-Sanomien mukaan Pirkanmaalla perheineen asuva mies kertoi oikeudessa muuttaneensa Tampereelle ja olleensa aluksi työttömänä. Hän löysi kuitenkin pian uuden työpaikan, mutta mies jätti kertomatta asiasta työttömyyskassalle.

– (Vastaaja) oli huomannut, että ei pärjää saamallaan palkalla. Hänellä oli mennyt rahaa lapsen tapaamisoikeusasian käsittelyyn, oikeus kirjasi miehen kertoneen.

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että mies kiisti tekonsa törkeyden. Oikeus kuitenkin katsoi, etteivät korvaushakemuksiin toistuvasti tehdyt työtön-merkinnät jättäneet asiassa epäselvyyttä.

– (Vastaaja) on täyttänyt lomakkeet aina uudestaan ja tehnyt ilmoitukset erikseen. Näin ollen teko on vaatinut häneltä aktiivisia toimia koko tekoajan, oikeus perusteli.

Ilta-Sanomien mukaan oikeus oli kuitenkin varsin lempeä rangaistusta mitatessaan. Lähtökohtaisesti oikeus katsoi rikoksen olevan yhdeksän kuukauden vankeusrangaistuksen arvoinen.

– Vastaaja on oikeudessa katunut tekoaan. Hän on lisäksi kertonut elämäntilanteessaan olleista seikoista, jotka ovat osaltaan johtaneet tekoon.

Näin ollen oikeus katsoi kuuden kuukauden vankeuden olevan oikeudenmukainen rangaistus.