Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL:n aluevaaliennuste: Kokoomus saisi eniten paikkoja kymmenellä hyvinvointialueella, keskusta kahdeksalla ja SDP vain kahdella

Kokoomus on saamassa valtakunnallisesti suurimman, 22,6 prosentin osuuden sunnuntaina aluevaalien äänistä koko maassa, näyttää analytiikkayhtiö Accuscoren Iltalehdelle laatima ennuste.

Puolue saisi ennusteen mukaan valtakunnallisesti 331 paikkaa yhteensä 1 379 jaossa olevasta aluevaltuustopaikasta, Iltalehti kertoo.

SDP:n kannatus on ennusteessa toiseksi suurin, 18,2 prosenttia ja keskustan 18,0 prosenttia.

Vaalimatematiikka on Iltalehden mukaan kuitenkin keskustan puolella, sillä keskusta saisi ennusteessa 260 paikkaa ja SDP 250 paikkaa.

Kokoomus saisi ennusteen mukaan eniten aluevaltuustopaikkoja kymmenellä hyvinvointialueella, joista yhdellä se jakaisi ykkössijan RKP:n kanssa.

Iltalehden mukaan keskusta näyttää Accuscoren ennusteessa yltävän suurimmaksi puolueeksi jopa kahdeksalla hyvinvointialueella, mutta SDP vain kahdella, vaikka näiden puolueiden valtakunnalliset ääniosuudet ovat ennusteessa lähes yhtä suuret.

Perussuomalaiset saisi ennusteen mukaan 14,1 prosenttia äänistä, mutta ei yltäisi yhdelläkään hyvinvointialueella suurimmaksi puolueeksi.

Ennuste näyttää vihreille aluevaaleissa 7,4 prosentin ja vasemmistoliitolle 7,3 prosentin ja RKP:lle 4,6 prosentin ääniosuutta. RKP olisi suurin puolue kahdella hyvinvointialueella, joista toisella yhdessä kokoomuksen kanssa, Iltalehti kertoo.