Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ghanassa paha räjähdysonnettomuus, kymmeniä kuolleita ja loukkaantuneita

Länsi-Afrikan Ghanassa ainakin 17 ihmistä on kuollut ja 59 ihmistä loukkaantunut räjähdyksessä maan länsiosassa sijaitsevassa Bogoson kaupungissa, maan hallitus kertoo.

Räjähdys sattui, kun kaivokselle räjähteitä kuljettanut kuorma-auto ja moottoripyörä törmäsivät. Onnettomuudessa on mahdollisesti ollut mukana myös kolmas ajoneuvo.

Loukkaantuneista nelisenkymmentä sai niin vakavia vammoja, että he tarvitsivat sairaalahoitoa. Osa on kriittisessä tilassa, joten uhrien määrä voi vielä nousta. Maan presidentti Nana Akufo-Addo kuvaili tapahtunutta "todella surulliseksi, epäonniseksi ja traagiseksi onnettomuudeksi".

Hallituslähteiden mukaan jopa 500 taloa vahingoittui räjähdyksessä. Osa sortui täysin, ja osa vaurioitui lievemmin. Viranomaisten edustaja Sedzi Sadzi Amedonun mukaan Bogoso on nyt "aavekaupunki".

Kaivosteollisuuteen liittyvät vakavat onnettomuudet, etenkin kaivosten sortumiset, ovat Ghanassa yleisiä. Maa on Afrikan toiseksi suurin kullantuottaja Etelä-Afrikan jälkeen.