Pohjanmeren raakaöljyn hinta korkeimmillaan seitsemään vuoteen

Pohjanmeren raakaöljyn hinta on korkeimmillaan seitsemään vuoteen. Pohjanmeren Brent-viitelaadun hinta kohosi tiistaina lähes 87 dollariin tynnyriltä. Taustalla on luottamus talouden kasvunäkymiin ja koronaviruksen omikronmuunnoksen aiheuttamien huolten hälveneminen.

Brent-viitelaadun hinta on noussut tänä vuonna jo yli kymmenen prosenttia, kun sijoittajien luottamus talouden elpymiseen on kasvanut. Kysynnän uskotaan kasvavan, kun maailma hiljalleen palautuu normaaliin pandemian jälkeen.

Uutinen Jemenin huthikapinallisten iskusta Abi Dhabissa on herättänyt huolta alueen raakaöljyn toimituksista. Maanantaina kapinalliset ilmoittivat tehneensä Abu Dhabissa iskuja, jotka saivat aikaan polttoaineräjähdyksen, jossa kuoli kolme ihmistä. Kapinallisten mukaan ulkomaisten yritysten ja siviilien tulisi välttää tärkeitä kohteita Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut