Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teollisuushalli Toijalassa on ilmiliekeissä, räjähtelevät kaasupullot ja pakkanen vaikeuttavat sammuttajien työtä

Pirkanmaalla Akaan Toijalassa sijaitsevassa noin 4 000 neliön hallirakennuksessa syttyi tulipalo illalla kuuden maissa. Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Ville Naskali kertoi, että yli puolet hallista on tuhoutunut täysin.

– Pyrimme suojelemaan korkeaa osaa hallista, jonka seinärakenteeseen tuli on vähän päässyt, Naskali sanoi STT:lle illalla ennen kymmentä.

Matalassa osassa hallia on kaasupulloja, jotka räjähtelivät ja tuli pääsi leviämään.

– Siellä räjähteli välillä kuin sotatantereella, kun kaasupullot paukahtelivat. Se on vaikeuttanut sammutustyötä, Naskali sanoi.

Teollisuushallissa toimii metalliteollisuuden alihankintatöitä töitä kotimaassa ja vientiin tekevä Toijala Wo rks Oy . Yrityksen verkkosivujen mukaan sen palveluksessa on parisataa henkeä ja sillä on toimipiste myös Viialassa.

Yli 60 sammuttajaa taistelee 20 asteen pakkasessa

Palon sammuttamista vaikeutti lisäksi peltikaton sortumisvaara, koska katolle ei voida mennä. Pelastuslaitos pyrki saamaan palokatkon aikaan korkean ja matalan hallin väliin pelastaakseen edes osan hallista.

Palopaikalla oli illalla viisi tikasautoyksikköä, ja yhteensä noin 60 henkeä on sammutustyössä.

Yli 20 asteen pakkanen lisää sammuttajien vaikeuksia. Pakkanen on rankkaa sekä sammuttajille että kalustolle.

–Pitää saada vesi liikkumaan letkuissa. Nyt on jo toinen ryhmä sopimuspalokunnan sammuttajia töissä. Tässä menee vielä pitkään, Naskali arvioi.

Työntekijät pääsivät pois rakennuksesta

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo on alkanut rakennuksen kattorakenteista.

Rakennuksen katolta tuli savua, ja hallissa näkyi liekkejä. Palo levisi laajasti kattorakenteisiin, pelastuslaitos kertoi aiemmin illalla julkaisemassaan tiedotteessa.

Kaikki työntekijät pääsivät pois rakennuksesta, eikä kukaan loukkaantunut. Ulkopuolisille ei myöskään aiheutunut vaaraa savusta. Kohteeseen hälytettiin yli 20 pelastusyksikköä eteläiseltä Pirkanmaalta ja Kanta-Hämeestä.

Pelastuslaitoksen mukaan palon syttymissyystä ei ole tietoa.