Ex-presidentti Trump perui kongressitalomellakan vuosipäivälle aikomansa lehdistötilaisuuden

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on ilmoittanut peruvansa loppiaiselle suunnittelemansa lehdistötilaisuuden.

Loppiaisena on kulunut vuosi siitä, kun Trumpia tukeneet mellakoitsijat hyökkäsivät Capitol-kukkulalla sijaitsevaan kongressitaloon estääkseen Joe Bidenin presidentinvaalivoiton vahvistamisen.

Lausunnossaan Trump toisti valheellista väitettään siitä, että Biden voitti presidenttikilvan vilpin avulla. Trump hävisi kilvan yli seitsemällä miljoonalla äänellä.

Presidentti Bidenin on määrä pitää yhdessä varapresidentti Kamala Harrisin kanssa puhe kongressitalossa loppiaisena. Bidenin odotetaan nostavan puheessaan esille poliittisen vapauden, jota yhdysvaltalaiset hänen mukaansa pitivät itsestäänselvyytenä ennen Capitol-kukkulan viimevuotisia tapahtumia.

– Hän puhuu tammikuun 6. päivän historiallisesta merkityksestä ja siitä, mitä se tarkoittaa Yhdysvalloille vuotta myöhemmin, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki tiistaina.

Trumpin oli määrä pitää puheensa vain muutamia tunteja Bidenin puheen jälkeen. Puheet epärehellisistä presidentinvaaleista ovat vain yksi väitteistä, joiden avulla Trump on pyrkinyt horjuttamaan Bidenin asemaa presidenttinä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut