Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun vietto sujunut pääosin rauhallisesti myös joulupäivänä – poliisille tulleista tehtävistä iso osa kotihälytyksiä

Joulun vietto sujui joulupäivänä poliisin näkökulmasta verrattain rauhallisesti, kerrottiin poliisilaitoksilta. Myös jouluaattona ja -yönä oli hiljaista.

Poliisille tulleista tehtävistä iso osa oli kotihälytyksiä ja häiriökäyttäytymistä. Lisäksi liikenteessä havaittiin päihtyneitä kuljettajia.

Helsingissä oli poliisitehtävien osalta joulupäivänä tosi rauhallista, kerrotaan poliisin tilannekeskuksesta. Myös jouluaattoilta ja -yö sujuivat rauhallisesti.

Helsingissä oli jonkin verran kotihälytyksiä, joihin joulun tehtävät yleensäkin painottuvat. Joulupäivänä tapahtui myös jonkin verran pieniä liikenneonnettomuuksia.

Myös Lounais-Suomen poliisin mukaan hälytystehtävien määrä oli ollut maltillinen. Joulupäivänä koteihin liittyvien häiriötehtävien määrä oli hieman lisääntynyt aatosta. Tämä on joululle tyypillistä, kun ihmiset viettävät pitkään aikaa neljän seinän sisällä, kertoo komisario Reijo Pennanen Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Liikenteessä oli sattunut yksittäisiä ojaanajoja.

– Keli on mennyt äärimmäisen huonoksi Varsinais-Suomen puolella, Pennanen kertoi STT:lle ennen kello kahdeksaa lauantai-iltana.

Lounais-Suomen alueella oli Pennasen mukaan viime vuoteen verrattuna yhtä paljon hälytystehtäviä niin koteihin kuin muualle.

Porissa ihminen sai aattoaamuna vamman teräaseesta. Asunnosta otettiin kiinni viisi rikoksesta epäiltyä selvittelemään näkemyksiään tapahtumien kulusta.

Poliisi kertoi tapauksesta niukasti lisätietoja lauantaina, koska tutkinta oli kesken. Päivystävä tutkinnanjohtaja Riikka Laaksonen kertoi STT:lle lauantaina, ettei uhrilla ole hengenvaaraa.

Uudellamaalla pahoinpitelyitä ja metelikeikkoja

Joulupäivän iltana Itä-Uudenmaan poliisi tviittasi , että päivän yleisilme oli ollut rauhallinen. Porvoon alueella oli kuitenkin tehtävärypäs, kun saatiin tieto kadonneesta ihmisestä, kun partiot olivat selvittämässä paria murtokeikkaa. Poliisi priorisoi kadonneen etsinnän, ja kadonnut löytyikin etsinnöissä.

Itä-Uudenmaan poliisilla jouluyö ei tehtävämäärän puolesta ollut erityisen kiireinen 120 tehtävällä. Poliisi kuitenkin kertoo, että monet tehtävät olivat usean partion tehtäviä ja runsas kolmannes keikoista oli kotihälytystehtäviä.

Tehtävissä on ollut muun muassa yksityisellä paikalla tapahtuneita pahoinpitelyitä ja lähisuhdeväkivaltaa sekä riita- ja metelikeikkoja.

– Asukasmäärään suhteutettuna joulu on sujunut erittäin rauhallisesti, Itä-Uudenmaan poliisi kertoi.

Länsi-Uudenmaan poliisi puolestaan kertoi Twitterissä , että jouluyö oli poliisille kiireinen rattijuoppojen ja metelikeikkojen vuoksi.

Koronarajoitusten tiukentuminen näkyy

Oulun poliisilaitoksen alueella joulupäivä oli hyvin rauhallinen. Alueella on ollut kotihälytysten lisäksi pieniä peltikolareita ja yksi tulipalo.

– Yllättävän rauhallista. Hiljaisempi kuin normaali viikonloppu, kerrottiin Oulun poliisin johtokeskuksesta joulupäivän iltana.

Oulun poliisin mukaan jouluna on toisinaan enemmän tehtäviä kuin normaalina viikonloppuna, mutta ei tänä vuonna. Joulunaika voi muuttua rauhattomammaksi, jos ajankohtaan liittyy esimerkiksi joulua edeltävä viikonloppu, jolloin vapaapäiviä on enemmän. Pitemmät vapaat voivat näkyä lisääntyneenä päihteiden käyttönä.

Jouluyön luonnehdittiin olleen ihan tavalliseen arkiyöhön verrattavissa oleva yövuoro.

– Nyt kun koronarajoituksetkin ovat tiukemmat, sekin näkyy. Se, mikä meillä aiheuttaa toimintaa, siirtyy enemmän yksityisasuntoihin, kerrottiin johtokeskuksesta aiemmin lauantaina.

Myös Lounais-Suomessa koronan arvioitiin vaikuttaneen siihen, kuinka paljon ihmiset viettävät aikaa kodeissaan.

Jouluaattona tulivat voimaan hallituksen linjaamat ravintolarajoitusten tiukennukset. Anniskelu päättyi ravintoloissa aattona kello 21, ja ravintolat menivät kiinni kello 22. Ensi viikolla rajoitukset kiristyvät edelleen.

Joulupäivän iltana ennen yhdeksää Itä-Suomen poliisi tviittasi , että idässä joulua on vietetty rauhallisesti. Itä-Suomen poliisin mukaan ravintolarajoitukset ja pakkaset ovat helpottaneet poliisin työtä. Tehtävien, joihin liittyy sekä autoilu että alkoholin käyttö, kerrottiin olevan lisääntymässä.

– "Törkein" tai erikoisin selvitetty rikos oli laduilla autoilu Puijon hiihtopyhätössä, Itä-Suomen poliisi tviittasi aiemmin joulupäivänä.

Myös Hämeen ja Pohjanmaan poliisilaitokset kertoivat aiemmin joulupäivänä joulunvieton sujuneen melko rauhallisesti. Pohjanmaan poliisista kerrottiin, että perusmuotoisia pahoinpitelyitä oli ollut jonkin verran aattona ja joulupäivänä.

Auto vajosi jäihin Kangasalla jouluyönä, neljä nuorta pääsi omin avuin rantaan

Pirkanmaalla Kangasalla auto vajosi jäihin lauantain vastaisena yönä, kerrotaan pelastuslaitokselta.

Päivystävän palomestarin Pauli Keskisen mukaan neljän ihmisen seurue oli ajelemassa järven jäällä, kun auto vajosi jäästä läpi. Turma sattui kello kahden aikaan yöllä Mobilian rannassa noin sadan metrin päässä rannasta.

Autossa olleet neljä nuorta onnistuivat pelastautumaan ja pääsivät omin avuin rantaan. Heillä ei ollut tarvetta ensihoidolle.

– Auto on edelleen siellä pohjassa, noin kahdeksassa metrissä, Keskinen kertoi STT:lle aamupäivästä lauantaina.

Keskisen tiedossa ei ole, miksi seurue oli mennyt yöllä ajelemaan järven jäälle. Hänen mukaansa jäät ovat hyvin vaihtelevia ja virtapaikkoja on paljon.

– Salakavalat ovat jäät jälleen tänäkin vuonna, niin kuin aina.

Tapauksesta kertoi aiemmin Aamulehti .

Neljä asuntoa tuhoutui rivitalopalossa Lieksassa

Pohjois-Karjalan Lieksassa syttyi joulupäivän aamuna tulipalo 70-luvulla rakennetussa rivitalossa, kertoi pelastuslaitos. Aikaisin aamulla syttyneen rivitalon sammutustyöt saatiin päätökseen iltapäivällä.

Pelastuslaitoksen mukaan neljä asuntoa tuhoutui palossa täysin.

Rivitalon kuusi muuta asuntoa säilyvät asumiskuntoisina. Lämmitys ja käyttövesi saatiin joulupäivän aikana toimimaan tilapäisjärjestelyin.

Sosiaalipäivystys, Lieksan kaupunki ja Suomen Punaisen Ristin Lieksan-paikallisosasto järjestelivät henkistä huoltoa ja tilapäismajoitusta asuntonsa menettäneille.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Palon epäillään syttyneen terassilta

Palon epäillään syttyneen takapihan katetulta terassilta ja levinneen sieltä suoraan rakennuksen ullakkotilaan, pelastuslaitos kertoo. Poliisi ja pelastuslaitos selvittävät syttymissyytä tarkemmin.

Palosta aiheutuneesta savusta ei ole enää haittaa ympäröivälle asutukselle. Ihmisiä pyydettiin aamulla välttämään liikkumista lähialueilla ja keskustan alueen asukkaita pyydettiin sulkemaan asuntojen ilmastoinnit.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta Väinöläntiellä hieman ennen aamuseitsemää.

Paikalle hälytettiin runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä. Avuksi lähetettiin pelastushenkilöstöä muun muassa Joensuun ja Nurmeksen paloasemilta.

Oulussa rivitaloasunto paloi pahoin

Oulussa syttyi aamupäivällä ennen kello kymmentä tulipalo kaksikerroksisessa rivitalossa Savusaunantiellä.

Palomestari Kimmo Virkkala kertoi alkuiltapäivästä STT:lle, että varsinaiset sammutustyöt ovat ohi ja palopaikalla tehdään jälkivartiointia. Myös palonsyyntutkintaa on jo osin aloitettu.

Seitsemän asunnon rivitalosta yksi asunto kärsi Virkkalan mukaan totaalisia palovaurioita. Lisäksi 2–3 lähimpänä olevaa asuntoa kärsivät savuvaurioita. Henkilövahinkoja ei tullut.