Venäjä odottaa turvallisuusneuvotteluja Yhdysvaltojen ja Naton kanssa tammikuussa

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi keskiviikkona odottavansa, että neuvottelut Venäjän turvallisuusvaatimuksista alkavat Yhdysvaltojen kanssa tammikuussa.

Lavrovin lausunto tuli sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen Euroopasta vastaava apulaisulkoministeri Karen Donfried oli tiistaina sanonut ymmärtäneensä, että neuvottelut Venäjän kanssa alkavat tammikuussa. Hän kuitenkin varoitti, että joitakin Venäjän ehdotuksia on "mahdoton hyväksyä".

Venäjä on esittänyt lännelle turvallisuusvaatimuksia. Toinen asiakirjaluonnos osoitettiin sotilasliitto Natolle ja toinen Yhdysvalloille.

– On sovittu, että aivan ensi vuoden alussa neuvottelujen ensimmäinen kierros tulisi olla kahdenkeskinen kanssakäyminen meidän neuvottelijoidemme ja Yhdysvaltain neuvottelijoiden välillä, Lavrov sanoi Venäjän valtion Russia Today (RT) -kanavalla.

Lavrovin mukaan Venäjä haluaa käydä neuvotteluja niin ikään sotilasliitto Naton kanssa myös tammikuussa.

Keskiviikkona EU vetosi Yhdysvaltoihin ja Natoon, jotta nämä puolustaisivat EU:n etuja. Unionin lausunnossa todettiin, että "tänä päivänä Euroopan turvallisuus on uhattuna".

Viime viikolla Venäjä esitteli vaatimuksiaan Yhdysvalloille ja Natolle. Niiden mukaan Nato ei saisi ottaa jäsenikseen uusia valtioita eikä perustaa uusia sotilastukikohtia entisen Neuvostoliiton tasavaltojen alueelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut