Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Krista Kiuru jatkaa ministereiden "vauvabuumia" – jo hallituskauden viides perheenlisäys

Suomea johtaa on nyt erityisen runsas määrä tuoreita ja tulevia vanhempia. Viimeisin vauvauutinen kuultiin tänään, kun perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi Me Naiset -lehden haastattelussa odottavansa esikoistaan. 47-vuotiaan Kiurun lapsen on määrä syntyä maaliskuussa. Hän kertoi lehden haastattelussa olevansa poissa ministerin tehtävistä syksyyn asti.

– En ole halunnut kertoa tätä iloista ja odottamatonta uutista julkisuuteen aiemmin, koska ikäni puolesta olen riskiodottaja, Kiuru kertoo lehdelle.

Kiurun ohella historiallisen moni ministeri on jäänyt tai jäämässä vapaille perheenlisäyksen johdosta tällä hallituskaudella. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) jäi marraskuussa vanhempainvapaalle ja opetusministeri Li Andersson (vas.) palasi kesällä takaisin omalta äitiyslomaltaan. Viime vuoden heinäkuussa puolestaan puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sai lapsen.

Niin ikään valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) luopui väliaikaisesti tiede- ja kulttuuriministerin tehtävästä perheenlisäyksen takia.  Tämän vaalikauden aikana lisäksi tusina kansanedustajia on saanut perheenlisäystä.