Kirkosta erosi tänä vuonna noin 54 000 henkilöä

Kirkosta eronneiden määrä kasvoi edellisvuodesta, mutta kun lasten kastamiset otetaan huomioon, jäsenmäärän lasku on hieman tasaantunut, Kirkon tutkimuskeskus arvioi.

Kuluneena vuonna Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta arvioidaan eronneen noin 54 000 henkilöä, kun lukumäärä vuotta aiemmin oli noin 48 000.

Jäsenmäärän muutoksiin vaikuttavat kirkkoon liittyneiden, kirkon jäsenyydestä eronneiden, alle 1-vuotiaiden kastettujen sekä vuoden aikana kuolleiden määrät. Kasteiden määräksi arvioidaan tänä vuonna noin 26 000, kun luku viime vuonna oli alle 25 000.

– Toisin kuin viime vuonna, koronapandemialla näyttää tänä vuonna olleen varsin vähän vaikutusta kirkosta eroamisiin ja kirkkoon liittymisiin. Kokonaiskuva vaikuttaa varsin samankaltaiselta kuin keskimääräisesti ennen korona-aikaa, kun mahdolliset kastetilaisuuksien siirtelyt huomioidaan, tutkija Kimmo Ketola sanoi kirkon tiedotteessa torstaina.

Kirkon tutkimuskeskus ennakoi, että Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä vuoden lopussa tulee olemaan hieman alle 3,7 miljoonaa eli kaksi kolmasosaa koko väestöstä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut