Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teslan pomo Elon Musk tviittasi meemin Sanna Marinin baari-illasta

Sähköautoyhtiö Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk tarttui sunnuntaina pääministeri Sanna Marinin (sd.) viime viikonlopun baari-iltaan. Musk tviittasi 66 miljoonalle seuraajalleen muutaman vuoden takaisen meemikuvan, jossa nuori mies selittää innokkaana jotain ikävystyneen näköiselle nuorelle naiselle.

Mies kysyy naiselta, mitä hän tekee, ja nainen vastaa olevansa Suomen pääministeri. "MITÄ?" vastaa mies.

Kuva on alun perin otettu edinburghilaisessa yökerhossa, ja sitä on kierrätetty ahkerasti.

Marinin baari-ilta ja hänen sitä seurannut anteeksipyyntönsä ovat nousseet uutiskynnyksen yli ympäri maailman, myös Yhdysvalloissa. Tapausta on käsitelty sekä arvovaltaisissa sanomalehdissä kuten Washington Postissa ja New York Timesissa, että puheohjelmissa.

Kuvalla oli sunnuntaina iltapäivällä puoli viiden aikaan jo yli 74 tuhatta tykkäystä ja yli viisi tuhatta uudelleentviittausta.

Voit katsoa tviitin alta.

Marin jatkoi viime viikonloppuna ravintolailtaa Helsingissä saatuaan tiedon ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) positiivisesta koronatuloksesta. Ohjeistus, jossa ministereitä kehotettiin välttämään kontakteja korona-altistumisen jälkeen, lähetettiin lauantai-iltana Marinin valtioneuvoston puhelimeen, jota Marinilla ei ollut mukana.