Pelastakaa Lapset: Jo neljännesmiljoona lasta kuollut nälkään Itä-Afrikassa vuonna 2021

Nälkään tai siihen liittyviin sairauksiin on Itä-Afrikassa kuollut tänä vuonna yli 260 000 alle viisivuotiasta lasta, toteaa Pelastakaa Lapset -järjestön tekemä analyysi .

Akuutista aliravitsemuksesta kärsivien lasten määrä on vuoden 2021 aikana noussut selvästi. Aliravitsemus on ainakin osatekijä noin puolessa alle viisivuotiaiden lasten kuolemissa alueella. Itä-Afrikan akuutisti aliravituista lapsista alle puolet saa tällä hetkellä hoitoa.

Selvitys perustuu YK:n keräämiin tietoihin, ja menehtyneiden lasten määrä on varovainen arvio. Selvityksen kohteena olevat kahdeksan Itä-Afrikan maata ovat Burundi, Etelä-Sudan, Etiopia, Kenia, Ruanda, Somalia, Sudan ja Uganda.

Syinä ilmastonmuutoksen seuraukset ja koronapandemia

Ruokaturvattomuutta ja akuutista aliravitsemuksesta kärsivien määrää selittävät Itä-Afrikassa niin ilmastonmuutoksen vaikutukset kuin koronapandemiakin. Muun muassa osassa Etiopiaa ja eteläisessä Somaliassa ihmisiä koettelee ankara kuivuus, mutta Etelä-Sudanissa on alueita jotka kärsivät rankkasateista. Molemmat äärimmäiset sääilmiöt ovat ajaneet ihmisiä pois asuinsijoiltaan. Rankkasateet ovat myös vaikeuttaneet ja häirinneet hätäaputarvikkeiden saamista perille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut